10 Mooiste Stranden in Indonesië

0


Door: Valerie Krul

Indonesië is een immens archipel dat uit duizenden grote en kleine eilanden bestaat. Aangezien het uit zoveel eilanden bestaat (meer dan 17.500!), zijn er dus heel wat stranden te vinden. Daarom is Indonesië voor velen ‘een en al strand’. En dit klopt eigenlijk wel. Indonesië is namelijk één van de landen met de langste kustlijn ter wereld!

Wat verder interessant is, is dat Indonesië in een gebied ligt dat ook wel bekend staat als de Koraaldriehoek, een regio waar veel mooie koraalriffen te vinden zijn. Wees dus niet verbaasd als vele mensen Indonesië als bestemming kiezen om te snorkelen of duiken.

Maar aangezien er zoveel stranden zijn, is het moeilijk om er een uit te kiezen. Daarom heeft BelindoMag een lijstje gemaakt van de 10 mooiste Indonesische stranden die je eens moet bezoeken. Welke van deze stranden heb jij wel eens bezocht? Ken je (betere) Indonesische stranden die volgens jou zeker in dit lijstje thuishoren? Laat het ons weten!

1. Canggu Strand (Bali)
Dit strand is door CNN uitgeroepen als een van de mooiste stranden ter wereld. Palmbomen, blauwe zee en een grote verscheidenheid aan accommodaties die er te vinden zijn. Canggu Beach staat ook bekend als een paradijs voor surfers, zowel beginners als gevorderden.

2. Stranden op de Derawan eilanden (Oost-Kalimantan)
De Derawan eilanden vormen een charmant tropisch paradijs. Daar vind je prachtige witte zandstranden met een turquoise zee. Het onderwaterleven is hier ook wonderbaarlijk en sommige diersoorten zijn nog relatief zeldzaam, zoals de groene schildpad en de karetschildpad, dolfijnen, haaien, kwallen, mosselen en ga zo maar door.

3. Liang strand (Molukken)
Het strand, dat ook wel het Hunimua strand wordt genoemd, is beter bekend onder de naam Liang strand, omdat het in de buurt ligt van het dorp Liang. Hier is er nog geen massatoerisme, waardoor de authenticiteit van het strand, met wit zand en kristalhelder zeewater, nog steeds erg intact is.

4. Nihiwatu Strand (West-Sumba)
Het witte zandstrand met een lengte van 2,5 kilometer is zeer geschikt voor degenen die van privacy houden. Yahoo Travel plaatste het Nihiwatu strand op de lijst van de 10 beste stranden in Azië en het strand werd volgens CNN op de 17e plek van de mooiste standen in de wereld gerangschikt. Het strand heeft een reputatie als de perfecte plek om te vissen, snorkelen en duiken. Het Nihiwatu resort is verkozen tot het op een na beste hotel in Indonesië.

5. Stranden van de Peucang eilanden (Banten)
Het eiland ligt in het Ujung Kulon National Park en is een fotogeniek paradijsje met prachtige stranden en koraalriffen met een fascinerend onderwaterleven. Daarnaast lopen er op het strand ook wilde dieren rond, waaronder apen, herten, pauwen en adelaars.

6. Ndaa Strand (Zuidoost-Sulawesi)
Niet zoveel informatie is er beschikbaar over dit strand, omdat het nog niet bereikt is door het massatoerisme. Je kunt je vast de ongerepte schoonheid van de natuur voorstellen. Om naar het eiland Ndaa te komen duurt ongeveer 1 uur vanaf het toeristische gebied van Wakatobi. Eenmaal op het strand aangekomen, zul je verbaasd worden over dit paradijsje op deze wereld.

7. Stranden van Belitung eiland (Sumatra)
De stranden van dit eiland bestaan uit fijn wit zand en zijn versierd met grote granieten rotsblokken, wat het vrij uniek maakt. De natuurlijke schoonheid van deze stranden vormen vaak het decor voor films. De meest bekende is de Indonesische film Laskar Pelangi.

8. Stranden van de Gili eilanden (West Nusa Tenggara)
De Gili eilanden bestaan uit drie eilanden (Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air) dichtgelegen bij Bali en Lombok. Elk eiland heeft haar eigen kenmerken, maar ze hebben allemaal een azuurblauwe zee, witte zandstranden en een onderwaterwereld met koraalriffen en exotische siervissen.

9. Tanjung Bira strand (Zuid-Sulawesi)
Dit strand is zeer populair onder zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen die graag de natuurlijke schoonheid en de kristalheldere zee willen bewonderen. Je kunt er ook de juiste locatie om te snorkelen en duiken vinden. Door de sterke stroming is het minder geschikt voor beginnende duikers.

10. Stranden van het eiland Togean (Midden-Sulawesi)
Deze stranden zijn niet zo makkelijk bereikbaar, maar toch is de schoonheid van deze paradijsjes in staat toeristen uit binnen- en buitenland te trekken. De witte zandstranden en koraalriffen zijn nog steeds ongerept, en dolfijnen en walvissen zijn vaak te vinden in haar wateren.

 


SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply