3 Tips voor een Bijzondere Jaarwisseling in Yogyakarta

0

Door: Valerie Krul

Wil je de jaarwisseling in Indonesië doorbrengen? Of misschien ben je al op vakantie in Indonesië, maar twijfel je nog over je nieuwjaar plannen? In dat geval stelt BelindoMag je voor naar de omgeving van Yogyakarta, ook wel Jogja genaamd, te gaan. Niet alleen Malioboro, dat al bekend staat als centrum van nieuwjaarvieringen voor toeristen, maar ook veel andere plekken in Yogyakarta en omgeving bieden een mooie optie. Hier volgen een drietal tips voor bijzondere plaatsen in de omgeving van Yogyakarta om jouw jaarwisseling door te brengen!

Tip 1: Het Parangtritis en Glagah Strand
Een van de plekken om nieuwjaar te vieren in dit tropisch land is natuurlijk op het strand. Het Parangtritis strand, dat gelegen is op ongeveer 30 km van de stad Yogyakarta, is een populaire keuze. Een andere goede optie is het Glagah strand, eveneens in de buurt van Jogja. Tijdens Oud en Nieuw komen er duizenden bezoekers naar deze stranden om te genieten van de sfeer en het vuurwerk op het strand. Daarna kunnen bezoekers lekker eten bij de verschillende eetgelegenheden in de buurt van het strand en vervolgens ontspannen in het hotel of goedkope pensions daar.

Tip 2: Neem een Sunset en/of Sunrise Tour
Geen zin in de kou op het strand en niet zo een fan van vuurwerk? Wat als je Oud en Nieuw viert bij een van de trekpleisters van Jogja? Je kunt bijvoorbeeld een Sunrise of Sunset Tour boeken naar de Borobudur, het Dieng Plateau of het Ratu Boko complex. Bovendien kan je vanaf Ratu Boko, dat hoger gelegen ligt, de Prambanan en de vulkaan Merapi heel goed zien! Daarnaast kan je de Ratu Boko Tour combineren met een toer naar de Prambanan en de spectaculaire Prambanan balletvoorstelling bewonderen.

Tip 3: Bukit Bintang
De laatste tip is meer geschikt voor mensen die de drukte graag vermijden en de jaarwisseling op een romantisch plekje willen vieren. Als dat zo is, kun je een bezoek brengen aan Bukit Bintang, gelegen aan de Jalan Raya Yogyakarta-Wonosari. Vanaf Bukit Bintang heb je een adembenemend uitzicht van de stad Yogyakarta, de vulkaan Merapi en de berg Merbabu. Tijdens de zonsondergang zie je deze verdwijnen in het donker, terwijl aan de hemel de sterren tevoorschijn komen. Dat is pas romantisch, toch?

Nou, welke van de drie plaatsen is het meest geschikt voor jou? Waar het ook is, ik hoop dat je de jaarwisseling doorbrengt met dierbaren. Gelukkig Nieuwjaar!

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply