5 Indonesische Films op Cinemasia 2016 0

Ook dit jaar zullen de beste hedendaagse films uit Azië het CinemAsia Film Festival doen opleven. De negende editie van dit festival zal van 1 tot en met 6 maart 2016 in Amsterdam (Kriterion) te bewonderen zijn en zal vervolgens doorreizen met CinemAsia on Tour naar Eindhoven (10 – 12 april, NATLAB Plaza Futura), Den Haag (18 april, Filmhuis Den Haag) en Rotterdam (19 april, WORM).

Dit festival, dat begon in 2004, zal allerlei films geselecteerd uit 15 landen, waaronder Japan, Cambodja, Taiwan, Thailand, Zuid-Korea, China, de Verenigde Staten, Indonesië, Hong Kong, India, de Filippijnen, Frankrijk, Singapore, Vietnam en Nederland vertonen.

Van deze 15 landen, zal Indonesië 5 van zijn beste films laten zien: A Copy of My Mind (Joko Anwar, 2015), Following Diana (Kamila Andini, 2015), The Crescent Moon (Ismail Basbeth, 2015), The Fox Exploits The Tiger’s Mouth (Lucky Kuswandi, 2015), en The Golden Cane Warrior (Ifa Isfansyah, 2014).

BelindoMag zal deze films zeker gaan bekijken, en jullie?

A Copy of My Mind (Joko Anwar, 2015) 


Deze film gaat over het stel Sari (Tara Basro) en Alex (Chico Jericho) wiens levens in gevaar komen wanneer ze een DVD in handen krijgen met opnames van corruptie/corrupte daden gepleegd door één van de presidentskandidaten.

Following Diana (Kamila Andini, 2015) 


Deze film laat de kwestie van polygamie zien via het verhaal van een huisvrouw genaamd Diana (Raihaanun), wiens man op een dag opbiecht dat hij een tweede vrouw heeft genomen.

The Crescent Moon (Ismail Basbeth, 2015)

Het verhaal gaat over de reis van een vader en zoon wiens opvattingen over religie zijn erg tegenstrijdig. In deze film komen thema’s naar voren zoals de kwestie van de diversiteit, tolerantie en vrede in de wereld van islam in Indonesië.

The Fox Exploits The Tiger’s Mouth (Lucky Kuswandi, 2015) 


Deze 25 minuten durende film vertelt het verhaal van twee tienerjongens die worstelen met hun seksualiteit. De thema’s die in de film voorbij komen zijn de relatie tussen macht en seks, militaire exploitatie en mannelijkheid.

The Golden Cane Warrior (Ifa Isfansyah, 2014)

Het verhaal van deze film gaat over vier krijgers die met elkaar concurreren om erfgenaam te worden van de gouden scepter, het erfstuk van de leraar. Deze film behoort tot het soort martial arts films die allang zijn verdwenen in/uit de Indonesische filmindustrie. Thema’s als verraad, loyaliteit en ambitie komen in deze film aan bod.

 

Meer info: cinemasia.nl

 

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply