5 Schokkende Tradities in Indonesië

0

Door: Melissa Voets

 

Er zijn veel unieke tradities in Indonesië, maar wat zijn de meest schokkende? Wij zochten het uit! Hier zijn een paar Indonesische tradities waar je zeker versteld van zal staan.

1. Ngayau traditie, Kalimantan

Ngayau is een traditie van de Dayaks en werd uitgeoefend door de Iban en Kenyah stammen die op Kalimantan leven. De Ngayau traditie is een ritueel waar ze de hoofden van de vijanden afhakken als onderdeel van een inwijdingsceremonie om (meer) status te verkrijgen. Het hoofd van de persoon bevat hun ziel en levenskracht, en daarom geloofden de Dayaks dat ze bovennatuurlijke krachten bevatten, die sterk genoeg waren om het dorp te redden van verschillende plagen. De hoofden werden gedroogd of geconserveerd zodat ze niet vergingen.

2. Vingers afsnijden, Papua

In sommige culturen is het een vorm van rouwen. Dit is ook het geval bij de Dani stam uit Papua. De leden van de stam, meestal vrouwen die een band hebben met de overledene, snijden hun vingers af om hun verdriet te laten zien bij de begrafenis.

(kebudayaanindonesia.net)

(kebudayaanindonesia.net)

3. Pasola War Festival, Sumba

Pasola is de naam van dit historisch oorlogsritueel uitgevoerd door twee groepen van Sumbanese mannen op het eiland Sumba in Oost Nusa Tenggara. Pasola is een bloederig spel om te vieren dat het rijstplant seizoen weer is begonnen waarbij de mannen te paard elkaar proberen te verwonden met houten speren. Zij geloven dat het bloed, dat op de grond is gevallen, het land zal bemesten en voor meer rijst zal zorgen.

id.wikipedia.org

(wikipedia.org)

4. Bau Nyale Festival, Lombok

Voor de mensen uit Lombok is het Bau Nyale Festival een jarenlange traditie dat gerelateerd is aan de legende van prinses Mandalika. Volgens de legende begonnen alle mannen van het koninkrijk een oorlog tegen elkaar, omdat ze allemaal met de prinses wilde trouwen. De prinses besliste echter om in de zee te duiken en daar te verdwijnen, zodat er weer vrede zou zijn. De inwoners geloven nu dat de prinses elk jaar terugkomt, gereïncarneerd als Nyale (de zee wormen) en ze proberen zoveel mogelijk Nyale te vangen als ze kunnen. Tot op de dag van vandaag gelooft de Lombok gemeenschap dat als een persoon een worm vangt, het ze positiviteit en geluk voor het leven lang zal geven. Indien het gegeten wordt, kan een vrouw zo mooi als Mandalika worden, terwijl de mannen gezegend worden met kracht.

(lombok-eccotour.com)

(lombok-eccotour.com)

5. Kebo-keboan – Banyuwangi

Het Kebo-keboan ritueel is een ceremonie dat word uitgeoefend in de dorpen van Banyuwangi. De lokale bevolking is dan gekleed als buffel en gedragen zich ook zo: ze ploegen in het rijstveld, eten gras en gaan toeschouwers, die hen onvriendelijk behandelen, achterna. Dit ritueel wordt eens per jaar gehouden in de maanden Muharram of Suro van de Javaanse kalender. De mensen geloven dat zolang ze de godin Dewi Sri eren als een symbool van voorspoed en voor de rijst oogst, ze vrij zullen zijn van elke soort plaag.

(banyuwangikab.go.id)

(banyuwangikab.go.id)

 

 

 

 

 

 

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply