5 typische gerechten uit Bengkulu

0


Indonesië heeft een gevarieerde en rijke keuken die heerlijk en uniek is. Elke regio kent haar eigen typische gerechten. Een hiervan is de typische keuken van Bengkulu, een provincie op het eiland Sumatra. Het unieke aan het eten van Bengkulu is de beïnvloeding door het koninkrijk van Sriwijaya en de Maleise Minangkabau. Hieronder vijf unieke gerechten uit Bengkulu die je zeker moet kennen en een keer moet uitproberen.

1. Pendap
Pendap is een kruidig en pittig gerecht dat erg populair is in de provincie Bengkulu. Dit gerecht bestaat uit vis gemengd met een aantal belangrijke ingrediënten, zoals knoflook, gember, rode peper en jonge kokos, en wordt vervolgens gekookt in taro bladeren.

2. Gulai Kemba’ang
De Gulai Kemba’ang is een curry gerecht met als belangrijkste ingrediënt een rib van een koe. Over het algemeen kookt de lokale bevolking dit gerecht tijdens speciale gelegenheden zoals het suikerfeest.

3. Tempoyak
Dit unieke gerecht uit Bengkulu is gemaakt van gefermenteerde durian. Het is vrij zuur van smaak en wordt normaal gesproken gebruikt als specerij. Sommigen maken er ook sambal van, zodat het gegeten kan worden met rijst en vis.

4. Lema
Zoals in het geval bij Tempoyak, is dit gerecht gemaakt met een fermentatieproces. Het verschil is echter dat er bij lema jonge bamboescheuten wordt gebruikt. Deze scheuten worden in stukjes gehakt en gemengd met verse vis. Het effect is dat dit typische gerecht uit het Rejang gebied vrij zuur smaakt en een sterke aroma heeft. Maar velen houden van de smaak en maken het als gerecht bij de rijst en groenten.

5. Bagar Hiu
Het laatste typische gerecht in dit artikel is Bagar Hiu. Dit gerecht wordt gemaakt met een soort haaienvlees dat geen nare visgeur heeft. Bagar Hiu is een van de meest favoriete gerechten van de voormalige president Soekarno tijdens zijn ballingschap tussen 1938-1942.


SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply