6 Indonesische Modeontwerpers met Internationaal Succes

0

Door: Valerie Krul

Michael Kors, Donna Karan, Jimmy Choo, Diane von Furstenberg zijn een paar namen van internationale ontwerpers die menig persoon bekend in de oren zal klinken. Wat niet raar is, aangezien wij vaak horen dat veel internationale beroemdheden graag hun kleding dragen. Er zijn echter ook vele ontwerpers uit Indonesië die al de aandacht van het (buitenlandse) publiek hebben getrokken. Wie zijn zij? Zie hieronder een lijst van zes Indonesische ontwerpers die al internationaal succes hebben behaald.

1. Tex Saverio: Hij is een getalenteerd ontwerper die bekend staat om zijn extravagante high-fashion ontwerpen. Naast high-fashion, maakt Tex ook prêt-à-porter. Hij wordt al een ontwerper van wereldklasse én zelfs de Indonesische Alexander McQueen genoemd. Via de Bunka School of Fashion en de Phalie Studio in Jakarta maakte hij van zijn jeugdhobby zijn werk. Zijn ontwerpen zijn te bewonderen op de Fashion Weeks van Jakarta en Parijs, en in prestigieuze modebladen als Harper’s Bazaar en Elle. Onder andere Jennifer Lawrence (in de film Hunger Games: Catching Fire), Kim Kardashian en Lady Gaga dragen zijn ontwerpen. Hij werd al geprezen door onder andere Lady Gaga en zij koos daarom zijn ontwerpen voor de campagne van haar parfum “Fame”. Zijn collecties zijn al verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Europa, maar hij heeft besloten zich ook te zullen richten op Azië.

2. Didit Hediprasetyo: Hij is zoon van Siti “Titiek” Hediati Hariyadi (dochter van Suharto) en voormalig presidentskandidaat Prabowo Subianto. Hij heeft gestudeerd aan de Parsons School of Design in New York en aan die van Parijs. Didit heeft een Bachelor of Fine Arts degree in Fashion Design en ontving ook de Silver Thimble Award in 2006. Hij is vooral populair in het buitenland, waar hij een gerespecteerd ontwerper is. Zijn Indonesische afkomst komt onder andere naar voren door in zijn ontwerpen songket te gebruiken . Zijn ontwerpen zijn al gedragen door sterren als Anggun, Dian Sastro en Carly Rae Jepsen. Didit werd ook gekozen door het Duitse automerk BMW als een van de ontwerpers die het interieur mocht ontwerpen van de zeer exclusieve BMW Individual Series 7, waarvan er wereldwijd maar vijf modellen van zijn.

3. Nancy Go: Zij is een Indonesisch ontwerpster die geboren is in Brazilië. Zij heeft onder andere een tassenmerk genaamd Bagteria opgericht in 2000. Nancy Go heeft een paar Bagteria boetiekjes in Jakarta. Daarnaast worden haar tassen wereldwijd verkocht via verschillende soorten winkels. Onder andere sterren als Emma Thompson, Paris Hilton, Audrey Tautou, Blake Lively en prinses Zara Phillips dragen haar tassen. Haar handgemaakte, unieke en klassieke tassen hebben al in grote modebladen als L’Officiel, Harper’s Bazaar en Vogue gestaan. Inmiddels is ze van plan om meer Bagteria winkels te gaan openen.

4. Fahrani Empel: Ook wel bekend als Fa (haar bijnaam) of Fa’vela Punk. Naast actrice, zangeres en model is deze Indonesische ook ontwerpster van zonnebrillen. Haar zonnebrillenmerk heet Cast Eyewear en is opgericht in 2011. Beroemdheden als Dakota Fanning, Tyra Banks, Lady Gaga Grimes, Rihanna en Cara Delevigne zijn er al mee gespot. Cast Eyewear zonnebrillen zijn onder andere verkrijgbaar via de online winkel die wereldwijd levert en in bepaalde winkels.

5. Sabbatha Rahzuardi: Deze Indonesiër is een afgestudeerde van de Sorbonne University en begon als art director. Nu is hij de oprichter en ontwerper van zijn eigen tassenmerk die hij naar zichzelf heeft vernoemd: Sabbatha. Het is inmiddels een van de bekendste luxe tassenmerken van Indonesië geworden. Zijn tassen ziet hij als sieraden wat ook duidelijk wordt door het Balinese zilver en de (edel)steentjes op zijn leren tassen. Sabbatha’s tassen worden gedragen door vele sterren, waaronder Anggun Sasmi, Melly Goeslaw, Katie Holmes en Julia Roberts, én zijn bovendien over de hele wereld verkrijgbaar.

6. Peggy Hartanto: Een getalenteerde Indonesische jongedame uit Surabaya die als modeontwerpster internationaal succesvol is geworden met haar high-end pret-à-porter ontwerpen. Ze behaalde in 2009 haar Fashion degree als beste student aan de Raffles College of Design and Commerce in Sydney. Ze heeft gedurende de jaren meerdere andere prijzen gewonnen. In 2011 richtte ze haar eigen label op onder haar eigen naam. Haar ontwerpen worden al bewonderd als gedragen door vele Amerikaanse sterren, waaronder Bella Thorne, Giuliana Rancic en Odette Annable.
SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply