Atambua 39° Celcius in première op het Internationaal Film Festival

0

Het is heel jammer dat veel Indonesische films de neiging hebben om aandacht te geven aan het huidige stadsleven en levensstijl. Films met een historische waarde zijn niet populair. Echter, Riri Reza en Mira Lesmana (bekent om hun werk Ada Apa dengan Cinta) willen met hun nieuwste film, Atambua 39° Celsius, graag aandacht besteden aan het maatschappelijke leven op het platteland van Indonesie dat lang ‘verzwegen’ is door de mainstream media.

De film speelt zich af in de stad Atambua in Oost Nusa Tenggara, dat een van de vluchtelingenkampen in Oost-Timor was. Atambua 39° Celsius gaat over het leven van de vluchtelingen na de referendum in 1999 (na de scheiding tussen Oost-Timor en Indonesië).

Voordat de film vertoond wordt in Indonesië (de première staat gepland op 20 november 2012), zal de film eerst in première gaan op het Tokyo International Film Festival (TIFF), dat gehouden wordt vanaf 28 oktober 2012.

De film, die wordt gepresenteerd in de taal van Timor, kan ook worden bekeken door de Indonesiërs in Nederland omdat deze vertoond zal worden op het International Film Festival in Rotterdam in januari 2013.

Bekijk de trailer hier.
Bron: Antaranews.com

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply