BelindoMag Kookworkshop ‘Indonesische Rijsttafel’

0

Op zaterdag 29 november 2014 organiseerde BelindoMag samen met restaurant Dewi Sri de kookworkshop ‘Indonesische rijsttafel’ in Rotterdam. Aan deze workshop namen 12 deelnemers deel en het vond plaats bij restaurant Dewi Sri in het centrum van Rotterdam.

Het was die dag best fris buiten en de deelnemers vonden het fijn om binnen in het warme en knusse restaurant te verzamelen. De deelnemers hadden verschillende achtergronden en verhalen. Er waren zowel Nederlanders als Indische mensen; en sommigen van hen hadden al vaak Indonesië bezocht en anderen nog nooit. Maar wat ze zeker allemaal gemeen hadden, was dat ze allemaal liefhebbers waren van de Indonesische keuken en heel graag de fijne kneepjes van deze keuken wilden leren.

Voordat de workshop begon, kregen de deelnemers een receptenboekje voor de gerechten die ze zouden gaan bereiden en plastic schorten en handschoenen. Ze werden vervolgens verdeeld in drie groepjes en elk geleid door een chef. Eerst lieten de koks de bereidingswijze zien en vervolgens mochten de deelnemers zelf aan de slag. Terwijl ze bezig waren, keken de koks mee en gaven, indien nodig, wat extra tips. Natuurlijk konden de deelnemers vragen stellen aan de koks over bijvoorbeeld het gerecht zelf of het bereiden ervan.

Nadat de gerechten gereed waren, mochten de deelnemers genieten van hun eigen creatie van de ‘mini rijsttafel’ en konden ze nog gezellig napraten over de workshop. De deelnemers gingen niet met lege handen naar huis, want naast een geweldige ervaring kreeg een ieder een receptenboekje en een goodiebag mee! Zij waren heel tevreden en het is dus zeker voor herhaling vatbaar! (Valerie Krul)

 

Photo gallery kookworkshop

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply