Bert Koenders: “Onze geschiedenissen zijn met elkaar verweven, evenals onze identiteiten en culturen.”

0

Ter nagedachtenis van de 70ste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Republiek Indonesië, nam Bert Koenders, minister van Buitenlandse Zaken, deel aan aan de Diplomatieke Receptie van de Indonesische Ambassade dat werd gehouden in het Hilton Hotel te Den Haag op woensdagavond 26 augustus 2015.

In zijn toespraak feliciteerde minister Koenders de Indonesische bevolking met de 70-jarige onafhankelijkheid van Indonesië. Daarnaast veronderstelde hij dat de huidige relaties tussen de twee landen hecht en sterk blijven. “Onze geschiedenis is met elkaar verweven, evenals onze identiteiten en culturen. Deze gezamenlijke geschiedenis biedt een goede basis waarop we een gezamenlijke toekomst kunnen bouwen,” voegde hij toe.

Charge d’ Affaires ad interim van de Indonesische Ambassade in Nederland, Mr. Ibnu Wahyutomo, had een soortgelijk standpunt en de hoop dat de relaties tussen Indonesië en Nederland en hun twee maatschappijen speciaal en sterk in een “gunstige richting” zullen blijven.

Ruim 500 gasten, — van het diplomatiek korps, functionarissen, zakenlieden, academici en andere vooraanstaande gasten –, namen deel aan de receptie, waaronder voormalig minister van Buitenlandse Zaken, Bernard (Ben) Bot.

Tijdens de receptie werden de gasten vermaakt door diverse culturele voorstellingen, zoals de traditionele dansen door Nova Marseline en Anouk Wilke. Beide danseressen zijn alumni van de Indonesische studiebeurs van Dharmasiswa. Daarnaast werd ook een foto exhibitie getoond genaamd “Indonesië door de ogen van jonge Nederlanders”, gemaakt door Rennie Roos en Dewi Vanselaar.

De gasten hebben ook kunnen genieten van heerlijk eten dat werd bereid door “Indonesia Satu”, een organisatie voor Indonesische koks. Alle gasten ontvingen tevens een Indonesische goodiebag bestaande uit Indonesische producten (waaronder koffie en kroepoek), een traditionele bladwijzer en promotiemateriaal.

Om de 70ste verjaardag van de Indonesische onafhankelijkheid te vieren, heeft de Indonesische Ambassade al verschillende activiteiten georganiseerd en er zullen er meer zullen volgen, namelijk het “Indonesisch Festival: Pesta Rakyat 2015” op zaterdag 5 september 2015) in de Indonesische School in Wassenaar en de “Indonesia Fashion Show” op maandag 7 september 2015 in de Grote Kerk, te Den Haag.

 

 

Bron: Indonesische Ambassade Den Haag

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply