Bubur Ketan Hitam of zwarte rijst pudding is een populaire keuze voor ontbijt of namiddag snack in Indonesie. Hier vind je een hele simpele manier om het te bereiden.
Succes!
Kooktijd: 1-1,5 uur
Voorbereiding: 3 min
Porties: 6
Ingrediënten:
· 250 gr zwarte ketan rijst
· 4 el suiker
· 1 tl zout
· 1 tot 2l water
· 2 pandan bladeren
· 250 ml kokosmelk
· 200 gr palmsuiker
Bereiden:
· Strooi de ketan rijst in een pan met 1 liter water en zet het op het vuur. Voeg de palmsuiker toe en laat het koken voor 7-10 minuten.
· Voeg 1 pandan blad, suiker en zout toe.
· Voeg meer water toe als het nodig is en goed roeren tijdens het koken totdat het een dikke pap wordt.
· Warm de kokosmelk en een pandan blad in een aparte pan op. Zet het vuur uit wanneer het net kookt.
Klaar en selamat makan!
Voor de video versie klik hier.