Bubur Ketan Hitam Recept

0

Bubur Ketan Hitam of zwarte rijst pudding is een populaire keuze voor ontbijt of namiddag snack in Indonesie. Hier vind je een hele simpele manier om het te bereiden.

Succes!

 

Kooktijd: 1-1,5 uur

Voorbereiding: 3 min

Porties: 6

 

Ingrediënten:

vlcsnap-2013-10-14-15h40m24s79

·         250 gr zwarte ketan rijst

·         4 el suiker

·         1 tl zout

·         1 tot 2l water

·         2 pandan bladeren

·         250 ml kokosmelk

·         200 gr palmsuiker

 

Bereiden:

·         Strooi de ketan rijst in een pan met 1 liter water en zet het op het vuur. Voeg de palmsuiker toe en laat het koken voor 7-10 minuten.

·         Voeg 1 pandan blad, suiker en zout toe.

vlcsnap-2013-10-14-15h42m18s180

·         Voeg meer water toe als het nodig is en goed roeren tijdens het koken totdat het een dikke pap wordt.

·         Warm de kokosmelk en een pandan blad in een aparte pan op. Zet het vuur uit wanneer het net kookt.

 

vlcsnap-2013-10-14-15h44m51s173

 

Klaar en selamat makan!

vlcsnap-2013-10-14-15h46m53s144

 

Voor de video versie klik hier.

 

 

 




SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply