Chocolade Dodol – Combinatie tussen het oosten en westen

0

De tijd lijkt altijd voorbij te vliegen als je op vakantie bent en al helemaal als je in Indonesië bent. Voordat je het weet, moet je je koffer alweer inpakken en bedenken welke souvenirs je mee zal nemen voor je familie en je vrienden in Nederland.

Als je het niet meer weet, probeer dan een paar dagen voor het einde van je vakantie naar Garut, West Java, te gaan. Er zijn vele souvenirwinkels aanwezig op bijna elke hoek van de straat, zowel in Jalan Tarogong, Jalan Pengkolan als in Jalan Suci.

Op de Pasar Ceplak (markt) langs de Jalan Siliwangi vind je de grootste souvenir markt van Garut. Je kan er ook verschillende soorten eetbare souvenirs kopen zoals; angleng, wajik, bagelen, dorokdok (luchtige kroepoeksoort) en natuurlijk heel veel meer!

Chocolade Dodol (chocodot)

Als je geen tijd hebt voor een citytrip dan is Garut’s beroemde specialiteit, dodol, de juiste keuze. Het is betaalbaar, overheerlijk, het blijft lang houdbaar (je kan het tot 3 maanden bewaren) met handige verpakking en het is te verkrijgen in verschillende maten (die je koffer niet zullen opvullen). Dodol is makkelijk te  krijgen omdat het breed wordt verspreid in verschillende winkels en supermarkten door heel Indonesië. Behalve dat, wordt dodol in verschillende smaken gemaakt zoals; sesamolie, tomaat, ananas, durian en andere vruchten.

Echter, als je niet enthousiast wordt bij de gedachte van het kopen van de gebruikelijke soort van dodol, hoef je je geen zorgen te maken. Dodol is nu verkrijgbaar in verschillende smaken die iedereen lekker vindt zoals: chocolade dodol (chocodot).  Deze unieke combinatie werd ontwikkeld door Kiki Gumelar, die een snack wilde creëren die het traditionele met het moderne combineert.

“Het idee is simpel, ik wilde alleen maar iets wat lokaal is globaliseren. Chocolade is het antwoord. Indonesie is de op een na grootste cacao producent ter wereld en het zou een schande zijn als wij (als Indonesiërs) het niet in ons voordeel zouden gebruiken,” zei hij. Ongeveer 12 miljoen tonnen met cacao—geïmporteerd uit Java, Sumatra en Borneo—en 4 miljoen tonnen met dodol is nodig om chocodot elke maand te produceren.
Chocodot bestaat uit drie typen chocolade: pure chocolade, witte chocolade en melk chocolade. Chocodot is op een unieke wijze verpakt en beschikbaar in verschillende smaken zoals sinaasappel, sirsak (zuurzak), durian, etc.

Nieuwsgierig geworden en wil je het kopen en zelf uitproberen? Wacht niet langer, ga naar een souvenirwinkel waar ze eetbare souvenirs verkopen of de lokale supermarkt naast je!

Bron:

wartakota.co.id

cokelatgarut.com

garutgarutgarut.blogspot.com

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply