Collin de Vries: Zijn leven na The Voice

2

Door: Thamara Martien

Graag wil ik de BelindoMag-lezers kennis laten maken met de multi-getalenteerde muzikant Collin de Vries! Deze 22-jarige liefhebber van nasi goreng nam vorig jaar deel aan de bekende talentenjacht The Voice of Holland. Als teamlid van Ali B schopte Collin het tot en met de 3e live show. Sindsdien wordt hij bijna ieder weekend geboekt met zijn eigen band en heeft hij onlangs opgetreden op de Tong Tong Fair in Den Haag.

Ik was erg nieuwsgierig over deze Indische jongeman uit Noordwijkerhout en zijn ervaringen tijdens en na The Voice. Gelukkig kreeg ik de gelegenheid om Collin te ontmoeten voor een interview. Hij was zo’n grappige en bescheiden jongen, en ik vond het geweldig om hem te interviewen. Check it out!

1. Je bent een muzikaal talent. Op welke leeftijd heb je ontdekt dat je kon en wilde zingen?
Toen ik 5-6 jaar was, had ik een grote belangstelling voor het spelen van de drums. Ik was toen aan het drummen op pannen en potten en uiteindelijk kochten mijn ouders een drumstel voor mij. Mijn vader (Ralph de Vries) is degene die mij geleerd heeft om te drummen. Toen ik ongeveer 6-7 jaar oud was, had ik mijn allereerste optreden op Koninginnedag in Katwijk voor duizenden mensen.

Ik begon pas met zingen toen ik 16 was. Ik zong in de auto en mijn vader vertelde me dat ik goed klonk en dat ik wat zanglessen moest proberen. Mijn zangcoach heette Susanne Mangar. Ze was erg enthousiast en zei dat we er iets van konden maken.

2. Wie is jouw favoriete muzikant en waarom?
Ik luister veel naar D’Angelo, Earth Wind and Fire en andere oude soul muziek. Ik houd niet echt van de hedendaagse muziek, omdat ze van bijna alles dance maken. Begrijp me niet verkeerd, ik houd van dance, maar ik luister liever naar oude soul.

3. Waar ging je naar school en wat zijn de activiteiten waar je je nu mee bezig houdt?
Ik ging naar de Music Academy in Eindhoven. Daarna ben ik begonnen met het fulltime lesgeven van drumlessen op de Rock School in Leiden. Ik werk er nu bijna drie jaar en ik geniet er echt van. Na de deelname aan The Voice schreven meer en meer mensen zich in voor mijn klas, dus mijn schema zit nu behoorlijk vol. In het weekend treed ik meestal op met mijn band, dus het gaat goed voor wat betreft mijn inkomen.

4. Hoe kwam je erbij om mee te doen aan The Voice of Holland?
Ik was eigenlijk gevraagd door een scout van Talpa. Hij benaderde me na het zien een optreden. Ik voelde me vereerd. Ik had echt niet verwacht om heel ver te komen, maar ik maakte het uiteindelijk voorbij de tweede liveshow.

5. Hoe voelde je je toen je niet genoeg stemmen kreeg tijdens de derde live show?
Ik was niet verbaasd, want ik voelde dat ik niet in een goede vibe zat. Tijdens mijn optreden merkte ik dat ook. Ik vergat de woorden en ik was totaal bezig met andere dingen. Ik zou niet trots op mezelf geweest zijn als ik de volgende ronde had gered, omdat de andere kandidaten hun uiterste best deden. Het zou niet eerlijk zijn.

6. Als je terugkijkt, zou je dan dingen anders hebben gedaan?
In het begin, na mijn eerste auditie, was er een lange periode dat ik niets deed terwijl het eigenlijk een geweldige kans was om te repeteren. Ik zou verder kunnen komen, maar ik koos ervoor om op vakantie te gaan.

7. Hoe was jouw ervaring achter de schermen bij The Voice?
Voor de battles ontmoetten alle kandidaten van Ali B’s team elkaar op een boerderij en bracht Ali B drie coaches mee: een zangcoach, een mentale coach en een psycholoog. Ze leerden ons eigenlijk hoe te reageren tijdens de interviews, wat wel en wat niet te zeggen. Dat alles kon me eigenlijk niet echt schelen, omdat ik niet nep wil overkomen. Maar je moet ook geen domme dingen zeggen natuurlijk. Ik had dat in mijn eerste auditie, waarin ik vertelde dat mijn reden om aan The Voice mee te doen was om meisjes te ontmoeten. (gelach)

8. Herkennen mensen je nog na The Voice?
Ja, dat wel, maar het wordt minder natuurlijk. In het begin was het een gekkenhuis. Er waren meisjes uit Amsterdam die met de trein naar mijn huis kwamen om met mij op de foto te gaan. Een andere keer was er een groep meisjes die mijn naam schreeuwden voor de deur. Het was een leuke ervaring, misschien omdat het slechts een korte periode duurde. Ik geniet er nog steeds van om samen met fans op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. De fans geven me positieve energie.

9. Hoe is je leven nu na The Voice?
Vol met optredens en vele verzoeken om op te treden. Zo nu en dan ga ik naar de studio om mijn eigen nummers te produceren. Ik zou een lied uitbrengen op 31 mei, maar we zijn er nog niet zeker van of het wordt uitgegeven door een platenlabel. Eerst één nummer en dan in de toekomst meer.

10. Je vader en jij zitten samen in een band. Hoe is het om met hem op te treden?
Ik speel de drum en mijn vader speelt gitaar. Met onze band spelen we alle soorten muziek genres. Ik treed bijna elk weekend met mijn vader op en we hebben altijd veel plezier. Als we fouten maken lachen we om elkaar. Hij maakt soms teveel grappen en ik moet hem dan weer serieus krijgen.

11. Maak de zin af: Je bent alleen tevreden als…
Als ik heel rijk ben! Nee, ik maak maar een grap! Ik zal echt tevreden met mijn leven zijn als ik kan leven en mijn gezin zal kunnen onderhouden met mijn muziek. Ik heb nog geen eigen gezin, maar ik hoop in de toekomst wel.

12. Laatste vraag: Heb je plannen om Indonesië te bezoeken?
Ik ben van plan om er binnen een jaar heen te gaan en wil er een maand ofzo blijven. Ik zou graag naar Surabaya, waar mijn oma vandaan komt, willen gaan en ook naar Ambon op de Molukken. Ik wil gewoon een hele toer maken. Ook hoop ik op een dag op Java Jazz te mogen optreden, dus dat is een van mijn doelen in de toekomst.

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply