Dayu: Succesvol Ondanks Haar Fysieke Beperking

0

Door: Jolie Kaban

Haar volledige naam is Ida Ayu Kencanawati Kawia Pidada, maar de meeste mensen noemen haar Dayu. Ze is een vrouw van 40 jaar en heeft een lichaamsbouw dat anders is dan dat van personen in het algemeen. De aandoening die zij heeft wordt dwarfisme of dwerggroei genoemd.

Ik wil heel graag haar verhaal vertellen, omdat zij een uitzonderlijke vrouw. Waarom? Zij is een van de 300 deelnemers die in oktober 2013 waren uitgenodigd door het Ministerie van Coöperaties en MKB (het midden- en kleinbedrijf) in Jakarta om bedrijven op Bali te helpen. De deelnemers werden opgesplitst in twee groepen, namelijk 150 deelnemers voor het MKB en 150 deelnemers voor de retail en coöperaties. Tijdens de voortgang van de training vond een selectieproces plaats en werden 50 gekwalificeerden gekozen: 20 deelnemers werden beoordelaars en 30 begeleiders. Uit Bali zelf werden vijf mensen als begeleider gekozen en een van hen was Dayu.

Dayu: Succesvol Ondanks Haar Fysieke Beperking

Dayu tijdens haar interview met de schrijver

Bij haar terugkeer uit Jakarta stond Dayu een zware taak te wachten. Verkozen worden tot begeleider is iets om trots op te zijn, vanwege het vertrouwen dat het Ministerie van Cooperaties en MKB in die persoon uitspreekt. Er lagen verschillende uitdagingen in het vooruitzicht, met name de mogelijkheden om het midden- en kleinbedrijf te begeleiden gezien haar fysieke conditie die “niet perfect” is. Maar, Dayu is een vrouw met een groot zelfvertrouwen en is gedreven, zodat zij er uiteindelijk in slaagde om vier ondernemingen bij te staan ​en het vertrouwen te winnen van de eigenaren. De betreffende bedrijven zijn: CV. Tarum, dat actief is in de kledingsector; CV. Maharani, dat actief is in de markt voor souvenirs; CV Ladies Bazar, dat zich bezighoudt met parels; en Castalie Bag, dat bezighoudt met leren tassen. Dayu’s support richtte zich op de marketing, productontwikkeling en ontwikkeling van de winkel.

Dayu is een van de mensen uit Indonesië die we in gedachte moeten houden. En hopelijk is haar verhaal een inspiratie voor een ieder die succesvol wil zijn.

 

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply