De Hindoe-Indonesische gemeenschap herdenkt Saraswati in Den Haag

0

Door: Teddy Rachmat

 

Op vrijdag 27 november 2015 werd de herdenking van Dewi Saraswati gehouden op de Indonesische ambassade in Den Haag. De Saraswati dag is een viering van de Hindoes als de daling van kennis voor vooruitgang en vrede van de mensheid.

Het evenement werd live uitgevoerd via online streaming met de Hindoe-Indonesische gemeenschap in Nederland en andere Hindoe-gemeenschappen in Bali, Washington DC, Brussel, Stockholm, Tokio, New York en Melbourne.

Het initiatief kwam van BASAbaliWiki en Banjar Bali USA, en Banjar Suka Duka vertegenwoordigde Nederland. Het doel van het evenement is de unieke Balinese taal te vieren vanwege de verscheidenheid aan talen in Indonesië.

Charge d’Affaires ad interim van de Indonesische ambassade in Den Haag, de heer Ibnu Wahyutomo, gaf ook zijn felicitaties aan alle Hindoes. Hij verwelkomde de viering online om het netwerken tussen de betrokken partijen te versterken. Hij sprak ook zijn waardering uit voor het doel van het evenement om aandacht te geven aan de Balinese taal, in de hoop het begrip over de rijkdom van de taal en cultuur van Indonesië te vergroten.

 

Bron: Danang Waskito

 

 
SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply