De Indonesische nationale ploeg schittert tijdens de Homeless World Cup 2015

0

Voor de vijfde keer neemt Indonesië deel aan het internationale toernooi de Homeless World Cup. Dit is een straatvoetbaltoernooi waarbij de spelers sociale problemen hebben, zoals dakloosheid, armoede, drugsverslaving en mensen met hiv/aids. Dit jaar wordt het toernooi gehouden in Amsterdam tussen 12-19 september 2015 en nemen er 48 landen deel.

Acht Indonesische spelers zijn overgevlogen naar het toernooi. Deze spelers zijn Yudha Purnama, Jamiludin, Dada Sudarwanto, Rokim, Kiki Kurnia, Muhammad Farid, Jaka Arisandy en Abdul Hakim. Zij worden vergezeld door de trainer Gim-gim Sofyan en coach Rizki Kurniawan. Dit team is samengesteld door Rumah Cemara, een NGO uit Bandung, welke ook de aangewezen nationale organisator is voor de Homeless World Cup.

In dit toernooi is het Indonesische nationale team ingedeeld in Groep D met Italië, Costa Rica, Slovenië, Canada en Tsjechië. Tot aan vandaag zijn de prestaties van de ‘Merah-Putih’-spelers geweldig. Vier van de vijf wedstrijden zijn gewonnen, tegen Italië (7-2), Slovenië (8-3), Tsjechië (10-5) en Canada (11-0). Slechts nipt is Indonesië verslagen door Costa Rica (6-7). Door deze resultaten is de Indonesische nationale ploeg door naar de tweede ronde.

Hoewel Indonesië pas in 2011 is toegetreden tot de Homeless World Cup, zijn de prestaties van de nationale ploeg zeer goed. De beste prestatie was in Mexico in 2012 toen de ploeg de 4e plaats behaalde. Indonesië is tot op heden ook nooit buiten de top 10 gevallen.

Toen coach Rizki Kurniawan werd gevraagd over de voorbereiding van de spelers voor deze strijd, zei hij dat de spelers 40 dagen getraind hadden tijdens een trainingskamp in Indonesië. “In Nederland is het best koud en regenachtig, dus belangrijk is om de conditie op peil te houden en de warming-up te doen,” voegde hij eraan toe.

Hij is optimistisch dat zijn team dit jaar een betere prestatie kan bereiken dan in 2012. “Het doel van dit jaar is om kampioen te worden,” zei Rizki vol enthousiasme tegen BelindoMag. Hopelijk kan dit doel bereikt worden!

 

Volg de ontwikkelingen van het Indonesische nationale team tijdens de Homeless World Cup op Twitter en Facebook @RumahCemara.

 

Update:
Hoewel het Indonesische team niet de Homeless World Cup 2015 heeft gewonnen, hebben ze wel de “Amsterdam Cup” mee naar huis genomen. Noorwegen werd in deze wedstrijd met 6-5 verslagen. Gefeliciteerd team Indonesië!

 

Foto: Rumah Cemara, Teddy Rachmat & Adam S. Husein

Homeless World Cup 2015Homeless World Cup 2015Homeless World Cup 2015Homeless World Cup 2015Homeless World Cup 2015Homeless World Cup 2015Homeless World Cup 2015Homeless World Cup 2015Homeless World Cup 2015 Homeless World Cup 2015Homeless World Cup 2015Homeless World Cup 2015

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply