De Prambanan Ramayana Dans Wint de PATA Gold Award 2012

0

De Prambanan Ramayana dans uit Indonesië is trots om de “PATA Gold Award” van dit jaar te mogen ontvangen tijdens de jaarlijkse Pacific Asia Travel Association (PATA) Conferentie in Kuala Lumpur, Maleisië. De Indonesische traditionele dans, die regelmatig optreedt op de Hindoestaanse Prambanan tempel in de provincie van Yogyakarta, heeft met succes 180 deelnemers uit 79 landen in de “Erfgoed en Cultuur” Categorie overklast.

De dans zelf verwijst naar het romantische verhaal van de Ramayana epos oorspronkelijk geschreven door Walmiki in het Sanskriet. Sinds de eerste vertoning op 28 juli 1961, heeft de Ramayana dans regelmatig bij volle maan opgetreden. Het prachtige optreden combineert traditionele Javaanse dans, drama en muziek.

De Indonesische vice-minister van Onderwijs en Cultuur, Wiendu Nuryanti, hoopt dat deze overwinning anderen in de culturele kunst gemeenschap zal inspireren om dit niveau te bereiken. Dit is de derde prijs die de organisatoren van de dans opera van PATA hebben ontvangen, de eerste in Nieuw-Zeeland in 1994 en de tweede in Beijing, China, in 2011.

Voor informatie over het programma en kaartjes,  bezoek de website Borobudurpark of Jogjatripinfo.

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply