Dian Pelangi Showt Islamitische Mode in Nederland

0

Haar activiteiten in de Indonesische mode-industrie mag nieuw genoemd worden, maar het werk van de jonge ontwerpster Dian Pelangi heeft het buitenland al bereikt. Dit bewijst zij middels haar islamitische mode collectie die de 55e  TongTong Fair in Den Haag opfleurde.

Bij deze gelegenheid heeft de 22-jarige ontwerpster islamitische mode met het thema Batik van Javameegenomen. De combinatie van rijk gekleurde batik en safari motieven, kleden de modellen die op het TongTong Podium lopen. We willen batik laten zien dat onvoorspelbaar’ en universeel’ is. Dit betekent dat ik de islamitische ontwerpen in de vorm van jacks, jassen en lange jurken heb gemaakt, en zowel met als zonder hoofddoek gedragen kan worden,” legt ze uit.

Vijf jaar geleden nam ze het roer over van haar ouders. Inmiddels heeft Dian de producten met succes naar een breder segment gebracht. Momenteel heeft Dian Pelangi 13 vestigingen  in Indonesië en één in Maleisië. Binnenkort zal er  ook een boetiek worden geopend in het Midden-Oosten.

Dian’s droom is om de Indonesische islamitische kleding aan de internationale modewereld te tonen. Mijn droom is op een dag Indonesische islamitische mode, en niet alleen die van Dian Pelangi, te zien op de internationale podia, zoals de Paris Fashion Week of de London Fashion Week. Ik zou heel graag willen dat de Indonesische  islamitische mode door de Europese mode-industrie wordt geaccepteerd.”

Het ziet er naar uit dat haar droom binnenkort zal uitkomen. De tentoonstelling van Dian Pelangi’s collectie op de TongTong Fair is met veel enthousiasme ontvangen door de mensen in Nederland. Vooral met de gedachte dat de Nederlandse bevolking en bezoekers van de TongTong Fair tot de meerderheid behoren die geen islamitische kleding draagt.Ik was nogal verrast en blij met hun buitengewoon positieve reacties. Blijkbaar houdt niet alleen de Indonesische bevolking van Dian Pelangi’s collectie, maar ook de Nederlanders en schaffen zij het ook aan,” vertelt Dian.

Foto 1: dianrainbow.blogspot.nl

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply