Dit zijn de 30 Indonesische Culinaire Iconen

0

Gezien het belang van lokale culinaire gerechten voor het toerisme, heeft het Ministerie van Toerisme en Creatieve Economie van Indonesië 30 iconen van de traditionele Indonesische keuken bepaald.

De Minister van Toerisme en Creatieve Economie, Mari Pangestu, verklaarde tijdens de openingsceremonie dat deze selectie de eerste stap is om de Indonesische keuken te verbeteren en lokale gerechten op het internationale niveau te introduceren.

De selectie is gebaseerd op 3 criteria: de beschikbaarheid van de ingrediënten die worden gebruikt voor de gerechten, in Indonesië en in het buitenland; het is beroemd en bekend; en ten derde, er zijn professionele bereiders van deze gerechten.

Deze 30 culinaire iconen, die variëren van voorgerechten, desserts en zelfs snacks, worden samengesteld en geselecteerd door experts van de Indonesische keuken.

Hieronder de lijst van 30 traditionele Indonesische gerechten:

1. Ayam Panggang Bumbu Rujak
2. Gado-Gado Jakarta
3. Nasi Goreng Kampung
4. Serabi Bandung
5. Sarikayo Minangkabau
6. Es Dawet Ayu Banjarnegara
7. Urap Sayuran Jogjakarta
8. Sayur Nangka Kapau
9. Lumpia Semarang
10. Nagasari Jogjakarta
11. Kue Lumpur Jakarta
12. Soto Ayam Lamongan
13. Rawon Surabaya
14. Asinan Jakarta
15. Sate Ayam Madura
16. Sate Maranggi Purwakarta
17. Kalpertaart Manado
18. Tahu Telur Surabaya
19. Sate Lilit Bali
20. Rendang Padang
21. Nasi Tumpeng
22. Orak-arik Buncis Solo
23. Pindang Patin Palembang
24. Asam Padeh Tongkol Padang
25. Nasi Liwet Solo
26. Es Bir Pletok Jakarta
27. Kolak Pisang Ubi Bandung
28. Ayam Goreng Lengkuas Bandung
29. Laksa Bogor
30. Kunyit Asam Solo

 

Bron: BudPar.go.id

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply