Durian, de stinkvrucht vol met zoete voordelen

0

Ja, we weten het. Je vraagt je zeker af waarom deze notoire vrucht, die zo gehaat is door velen vanwege zijn verschrikkelijke geur, überhaubt iets goeds in zich heeft. Feit is dat deze gestekelde vrucht rijk is aan voedingswaarden. Dit is wetenschappelijk onderbouwd en de durian heet niet voor niets “king of fruits”!

Hier zijn 5 gezondheidsvoordelen van de durian die je wellicht zullen motiveren om toch een paar stukjes te nemen!

1. Door durian zie je er jonger uit

Het eten van deze vrucht is een natuurlijke manier om rimpels, haaruitval, ouderdomsvlekken en tandbederf te bestrijden. Durian heeft een ruime hoeveelheid antioxiderende eigenschappen die actief de hoeveelheid aan vrije radicalen in het lichaam verminderen. Daarnaast is durian een rijke bron van vitamine C, de belangrijkste voedingsstof voor het ontwikkelen van collageen, een belangrijk punt voor het behoud van een jongere huid.

2. Durian voorkomt kanker

In een onderzoek van Ohio State University wordt gesteld dat de phytonutriente inhoud van de durian mogelijk kankerverwekkende stoffen kunnen elimineren. Terwijl het onderzoek, uitgevoerd door Oleg Department of Pharmacology & Toxicology, School of Medicine, State University of New York, aangaf dat fytosterolen in durian de antitumor reactie in je lichaam kan verbeteren. Dit verhoogt de afweermechanismen tegen kanker en hindert de ontwikkeling van tumoren.

3. Durian verbetert de spijsvertering

Durian bevat een hoog gehalte aan voedingsvezels die het functioneren van het spijsverteringsstelsel helpt. Het zal je helpen constipatie, een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, verstopping in de darmen en LDL-cholesterol te voorkomen.

4. Durian is een aphrodisiac

Een aantal recente onderzoeken hebben aangetoond dat de durian niet alleen de vruchtbaarheid bij mannen en vrouwen verbetert, maar ook libido en uithoudingsvermogen verhoogt.

5. Durian zorgt voor een betere nachtrust

Durian bevat tryptofaan, een aminozuur dat ervoor zorgt dat het lichaam rustig en moe aanvoelt. Als je dus lijdt aan slapeloosheid en stress, probeer dan een paar stukken durian voordat je naar bed gaat. Maar vergeet niet je tanden te poetsen.

 

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply