Een Stukje Indonesië in Kallenkote

0

Veel Nederlanders en ook Indo’s in Nederland zijn nog nooit naar Indonesië geweest. Niet zo verwonderlijk, want de vliegreis alleen al kan behoorlijk prijzig zijn! Gelukkig zijn er ook talloze manieren om de cultuur op te snuiven in Nederland. Bij Taman Indonesia in het Overijsselse Kallenkote bijvoorbeeld. Dit dierenpark is genomineerd als leukste uitje van Nederland door de ANWB, dus het is zeker de moeite waard om er eens een kijkje te nemen. Met je kleine nichtje bijvoorbeeld, of gewoon met vrienden en/of vriendinnen voor een gezellig dagje weg!

Balispreeuwen

Dierenpark Taman Indonesia is opgericht in 1996. Henk Wareman, in die tijd een financieel manager, besloot het roer om te gooien, zijn baan op te zeggen en een Indonesisch dierenpark te beginnen.

In dit dierenpark zijn talloze diersoorten te vinden die je normaal op de Indonesische eilanden aantreft. De zeldzame Balispreeuw bijvoorbeeld, die in het wild bijna uitgestorven is. Ook de Luwak, de inmiddels beroemde koffiekat, is te vinden in het park. Daarnaast hebben Maleisische stekelvarkentjes, Bintorongs, Aziatische kleinklauwotters en tropische eekhoorntjes hun plekje gevonden in het dierenpark.

Tropische sfeer

Alle dieren zijn in Europa opgegroeid en kunnen dus prima tegen het weer in Kallenkote. Ze leven in grote buitenvolieres, natuurlijke verblijven of gewoon lekker binnen.

Door het hele park is bamboe geplant en groeien tropische bloemen om de sfeer nog beter te maken. Het gekwetter van de vogels en de echte paalwoning van de Mentawai, een stam uit de jungle van West Sumatra, maken het af. Het is net alsof je echt door de Indonesische jungle loopt! Vergeet dus niet om je camera mee te men, want je komt ogen te kort hier.

Pasar

Wat is een Indonesisch dagje uit zonder lekker eten? Op het gezellige terras serveert Andrea Wareman, geboren in Malang, de lekkerste zelfgemaakte Indonesische hapjes. In de Saksische boerderij van het park is bovendien een Indonesisch eethuisje gevestigd.

Bovendien worden er regelmatig Pasars georganiseerd in het dierenpark. Op 27 april is er een Pasar Chi, die in het teken staan van Tai Chi. Op 11 en 12 mei 2013 geniet je van de Pasar Siang, met een batik demonstratie, een live Krontjong band, lekker eten, een wajang schimmenspel en mooie dansoptredens. Er volgt dit jaar ook nog een Pasar Saté, een Pasar Soto (de thema’s laten zich raden) en nog veel meer leuke markten.

Neem dus voor je vertrekt een kijkje op de website van het park, zodat je niets hoeft te missen!

Met korting naar Dierenpark Taman Indonesia? Klik hier.

 

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply