Eens in Sulut geweest, wil je zeker weer terug!

1

Door: fel-travelz.com

Ik ben de tel kwijtgeraakt hoe vaak ik Noord-Sulawesi (Sulut), een provincie in het noorden van Indonesië dichtbij de Filippijnen, heb bezocht. We zijn altijd onder de indruk geweest van deze regio, vooral van de schoonheid van de natuurlijke landschappen, de lach op de gezichten van de mensen en het allerbelangrijkste…de fantastisch pittige smaak van het eten!

Vanaf het moment dat we op het Sam Ratulangi Internationale vliegveld in Manado landen, voelen we ons meteen thuis. Home sweet home. Veel buitenlandse toeristen bezoeken deze omgeving vanwege de beroemde onderwaterwereld van het eiland Bunaken. De toeristen hier spreken Duits, Frans en zelf Japans en Chinees. Manado staat ook internationaal bekend om haar grote evenementen, zoals het World Ocean Conference en Sail Bunaken.

Ik ben super trots!

Onze reis vervolgden we naar Amurang, dat ongeveer anderhalf uur rijden is met de auto. De tijd verstreek met het bewonderen van het prachtige uitzicht van de zee, met het eiland Bunaken op de achtergrond. Na een paar kronkelige wegen arriveerden we eindelijk in Amurang. In het verleden, tijdens de Portugese kolonisatie, was het een havenstad. Haar beroemde attractie is het Moinit strand. In Amurang kan je ook een van de grootste palmolie fabrieken vinden en daarnaast de Ranoiapo brug die de woongebieden verbindt met het stadscentrum.

Na een goede nachtrust gingen we op weg naar Tomohon, een stad die beroemd is om de productie van prachtige bloemen. Er worden hier vaak bloemenparades gehouden. Het is totaal anders dan Amurang, dat dichtbij het strand ligt en waar het altijd warm is. Tomohon ligt aan de voet van de adembenemende berg Lokon en hier kan het best koud worden. Dus, bereid je voor om een deken te gebruiken als je ‘s avonds gaat slapen!

Je kan in Tomohon uitgestrekte rijstvelden en groenplantages vinden. Als je door deze rijstvelden en groenplantages  loopt en de vervuilingsvrije lucht in ademt,  krijgen wij een gevoel van rust en frisheid. De markten zijn bekend om producten die je zelden tegenkomt op traditionele markten, zoals vleermuizen en zelfs ratten! Dat is Bhineka Tunggal Ika (Eenheid in Verscheidenheid).

Naast Tomohon en Amurang zijn er natuurlijk vele andere plaatsen die je kunt bezoeken in Noord-Sulawesi, zoals Woloan—beroemd om haar houten huizen gebouwd op palen, Kawangkoan City—beroemd om haar noten, Bukit Doa (gebedsheuvel)—met de verschillende religies in Indonesië, en natuurlijk Manado—de hoofdstad van de provincie.

Het vervoer in de stad dat het meest comfortabel is voor toeristen is de taxi, de ojek (scooter taxi) of de angkot (mini bus). Wanneer je in de dorpen bent, zorg er dan voor dat je de delman (paard en wagen), ook wel lokaal bekend als bendi, neemt.

Wat het eten betreft bestaat de typische Sulawesische keuken uit een verscheidenheid van smaken en geuren, waarbij de pittige smaak domineert. Bumbu rica is het meest bekend, maar er zijn ook andere gerechten, zoals woku belanga, ayam ijo, rica rodo en verschillende snacks, zoals panada, kacang goyang en lalampa (lemper). Maar mijn favoriet is de pisgor (pisang goreng) met sambal roa…superlekker! Als je het een keer probeert dan weet ik zeker dat je nog veel meer wilt.

Manado, het land van palmbomen, de omliggende omgeving en eilanden in Noord-Sulawesi moet je hebben gezien als je naar Indonesië gaat. De unieke beleving zorgt ervoor dat je steeds weer teruggaat.

Wij gaan zeker weer terug. So pasti!

SHARE.
Share.

About Author

1 reactie

Leave A Reply