Erick Setiawan: koppigheid leidt tot succes

0

Afwijzing na afwijzing zorgde er niet voor dat hij opgaf. Dat is Erick Setiawan. De in Indonesië geboren schrijver, die op zijn 16e verhuisde naar de Verenigde Staten, is een bron van inspiratie voor schrijvers in Indonesië of voor degenen die graag schrijver willen worden. Hij nam het risico om in het Engels te schrijven, maar zijn boek, Of Bees and Mist (2009), is een bestseller in de Verenigde Staten geworden.

Natuurlijk kwam dit succes niet uit de lucht vallen. Het boek, dat werd voltooid in vier jaar, zou bijna niet zijn verschenen, maar zijn volhardendheid en koppigheid bepaalde anders.

Zijn eerste twee romans werden regelrecht afgewezen door verschillende uitgeverijen in de Verenigde Staten. Erick was even pessimistisch dat zijn carrière als schrijver onmiddellijk ten einde was. Echter, de drang om te schrijven bleef in hem leven. Zo sterk zelfs, dat hij besloot om met zijn reguliere werk te stoppen en zich volledig op het schrijven te richten.

Een paar jaar later werd het boek Of Bees and Mist geboren. Een verhaal dat draait om het lot van een man en vrouw, van wie de liefde regelmatig getest wordt door de tegenstrijdige families.

Het boek werd niet alleen met succes verkocht aan de uitgeverij Simon & Schuster, maar werd ook direct positief ontvangen door de literaire wereld. Of Bees and Mist was genomineerd voor de QPB New Voices Award 2010 en haalde de lijst van onderscheidingen van de IMPAC Dublin Literary Award 2011. Het boek is vertaald in vele talen, waaronder in het Indonesisch met als titel Kabut Masa Lalu (Gagas Media) en in het Nederlands de titel Over Bijen en Mist (Bruna Uitgevers).

Momenteel is Erick bezig met zijn tweede boek. We wachten met spanning af!

(Verschillende bronnen)

Foto: Ofbeesandmist.com

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply