Gouden Reünie Sekolah Indonesia Nederland Wassenaar

0

Om het 50-jarige jubileum van de Indonesische School in Nederland (oftewel Sekolah Indonesia Nederland, afgekort SIN) te vieren, heeft de school het evenement “Reuni Akbar 50 tahun Wassenaar” georganiseerd. Dit vond zaterdag 18 april 2015 plaats op de SIN aan de Rijksstraatweg te Wassenaar. Deze reünie heeft als doel om, naast het houden van een bijeenkomst van alumni en leerkrachten, ook een database met informatie van de alumni te creëren.

Het programma bestond uit openingstoespraken van de heer Budi Wahyu Rianto, de directeur van de Indonesische School; de heer Andrei Marentek, alumni (1972-1975) en Economische Attaché van de Indonesische Ambassade; mevrouw Aisyah Dahlan, een oud lerares; en van mevrouw Wati Chaeron, alumni en master of ceremony van die dag. Daarna werden er oorkondes uitgegeven aan actieve leerkrachten, niet-actieve leerkrachten en de conciërge. Vervolgens was er een quiz over belangrijke en gedenkwaardige gebeurtenissen in de geschiedenis van de SIN. Voordat de uitgebreide lunch (Mie Bakso en Nasi Rames) begon, kregen de liefhebbers eerst een kleine toer door het gebouw. Natuurlijk werden er vele foto’s gemaakt en kregen de aanwezigen een limited edition goodiebag met het thema “Reuni Akbar 50 Tahun SIN” mee naar huis.

Vijftig jaar na de oprichting van de SIN, heeft de school een groot aantal alumni voortgebracht. De leerlingen zijn Indonesische, en soms Maleisische, jongens en meisjes uit Nederland en andere  Europese landen. In het schooljaar van 2014/2015 zitten er 7 leerlingen op de Sekolah Dasar (basisschool), 12 leerlingen op de Sekolah Menengah Pertama (eerste 3 jaren op de middelbare school), 29 leerlingen op Sekolah Menengah Atas (de laatste 3 jaren van de middelbare school) en 17 actieve leerkrachten (inclusief directeur en vice-directeur). Hoewel er op de SIN het Indonesische curriculum wordt gehanteerd, worden de afgestudeerden van de SIN erkend als én gelijkgesteld aan Nederlandse VWO afgestudeerden. Grote namen als Rini M.S. Suwandi (voormalig Minister van Handel en Industrie), Vina Panduwinata (zangeres) en Jajang C. Noer (actrice) behoren ook tot de groep van SIN-alumni.

De viering van het “Gouden” jubileum van de SIN zal op 5 september 2015 in Wassenaar worden vervolgd met een evenement dat wordt gecombineerd met de Pesta Rakyat (het Indonesisch onafhankelijkheidsfeest), wat open is voor het publiek. (Valerie Krul)

 

Bekijk hier de fotos (Photo credits: Adi Zitter & Dyah Rizki Paramita)

 

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply