Grootste Tumpeng Breekt Wereldrecord in Milaan

0

Ter ere van de 70ste onafhankelijkheidsdag van de Republiek van Indonesië werd tijdens de World Expo Milan, een ‘reuze’ tumpeng tentoongesteld. Dit kegelvormige gerecht gemaakt van gele rijst heeft met een hoogte van maar liefst 2,28 meter het wereldrecord verbroken.

De tumpeng had 8 lagen die versierd werden met 17 soorten vlees en groenten gerechten met eromheen 45 kleinere tumpengs. Dit symboliseert de datum van de onafhankelijkheidsdag van Indonesië in 1945 dat elk jaar wordt gevierd op 17 augustus. Sambal goreng ati, urap sayur en pepes ikan zijn een paar van de heerlijke gerechten die speciaal bereid werden door onder ander Chef I Made Sandy en Chef Ali Muhajar.

De metingen werden uitgevoerd door de juryleden van Guinness World Records en Museum Rekor Indonesia (MURI) in aanwezigheid van de Indonesische Ambassadeur in Italië de heer August Parengkuan.

Het Indonesische paviljoen is voornamelijk gericht op de Indonesische gemeenschap die voor lange tijd in Italië is gevestigd. Daarnaast zijn er tal van activiteiten zoals leuke wedstrijden, traditionele dansvoorstellingen, men kan Indonesische hapjes en gerechten proeven en presentaties over Indonesië bijwonen. Uiteraard kunnen de bezoekers de heerlijke tumpeng proeven zodat men het gevoel krijgt alsof ze ‘echt’ in Indonesië zijn tijdens het onafhankelijkheidsfeest.

Foto: manda (@manda_2015)|Twitter
Bron: thejakartapost.com & merdeka.com

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply