Help je ook mee om duurzame mode en het batik ambacht in stand te houden?

0

Door: Wati Chaeron

Twee talentvolle jonge ontwerpers, Myrthe en Romée, hebben een bijzondere missie. Het begon bij hun zoektocht naar hun eigen (Indische) achtergrond en identiteit. Door deze zoektocht zijn ze vastberaden om te laten zien dat “anders zijn” iets positiefs is. Dit doen ze door het introduceren van slow fashion, het langzame proces van kleding maken en het rekening houden met makers en milieu. Ze willen een collectie kledingstukken van batik stoffen voor een breder publiek toegankelijk maken. Deze batik stoffen zijn afkomstig van Indonesische partners die eerlijke handel en verantwoord werkomstandigheden voor de batik makers garanderen.

In 2017 hebben Myrthe en Romée Guave opgericht, een kledinglabel die Indonesische batik in het Nederlandse straatbeeld wil introduceren. Met Guave willen ze mensen bewust maken dat verschillen in uiterlijk, cultuur en afkomst omarmd en gewaardeerd mogen worden.

Onder deze kledinglabel hebben ze een nieuwe unieke en duurzame collectie uitgebracht: de twinsets, ontworpen van duurzaam textiel en Indonesische batik. Nu willen ze de collectie laten produceren door een maker-community in Amsterdam, ook wel genoemd als de ‘Gilde Lab’, waar creatief ondernemers en ontwerpers samenkomen om nieuwe dingen te maken. Geheel volgens het principe: zo eerlijk en duurzaam mogelijk en met aandacht voor batik. Om de gehele collectie tot stand te brengen – van de inkoop van stoffen tot de productie van de kledingstukken – hebben ze € 10.000 nodig. En jij kan hierbij helpen!

Myrthe en Romée zijn een crowdfunding gestart. En door te doneren kan je zelfs alvast één van de gelimiteerde pakken kopen. Dit pak is een combinatie van batik, gerecycled stof en biologisch katoen, in drie verschillende blauwtinten.

Laat zien dat je het ook belangrijk vindt dat duurzame mode en kleinere ambachten van belang zijn en kan bestaan! Doneer nu aan dit bijzonder mode project: Voordekunst Guave Slow Fashion x Batik

Doneer deze week (tot zondag, 23 december 2018) en dan zal de VSBfonds jouw donatie verdubbelen! Klik hier voor meer info.

Hartelijk dank!

Voor meer informatie over Guave: https://www.helloguave.com/the-guave-story

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply