Houten Radio Magno uit Indonesiё trekt Aandacht van de Wereld

0

Oleh: Valerie Krul

In een wereld waar radio’s gemaakt zijn van plastic en veel functionaliteiten bevatten, heeft een man genaamd Singgih Kartono een radio gemaakt van hout en met eenvoudige functies. Ondanks dat is het product, gemaakt in het dorp Kandangan op Midden-Java, er in geslaagd de internationale aandacht te krijgen en door te dringen op de markten van Europa, Amerika en Japan. Ze zijn gefascineerd door het unieke ontwerp dat minimalistisch is, maar vol met details.

Om een dergelijke one-of-a-kind radio te maken, werken lokale werknemers er 16 uur lang aan. Het is duidelijk dat de prijs hoog is. De Magno radio kan worden verkocht voor een prijs tussen de €160-€240,-. Volgens Singgih is het niet zomaar een product, maar een persoonlijk item.

Zijn beslissing om hout te gebruiken voor de radio is om de negatieve impact op het milieu te verminderen. Hij verwerpt ook de massaconsumptie en wegwerpcultuur. Zo moeten kopers goed zorgen voor het product en het regelmatig polijsten.

Radio Magno heeft diverse internationale prijzen gewonnen, zoals de Good Design Award 2008 in Japan, de Brit Insurance Design of the Year 2009 en meerdere design awards in de Verenigde Staten.

Foto: magno-design.com

 

SHARE.
Share.

About Author

Comments are closed.