IFFR 2015 met een Indonesisch Tintje

0

Afgelopen maand vond alweer de 44e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) plaats. Van 21 januari tot en met 1 februari 2015 kon men genieten van films van over de hele wereld, met allerlei genres en thema’s. Het is niet alleen maar films kijken, want het unieke aan dit festival is de gelegenheid om aan het eind van elke film de regisseur te ontmoeten met een vraag-en-antwoord sessie. De films werden zoals gewoonlijk weer getoond op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam.

Hoewel dit festival geen blockbuster films uit Hollywood toont, zijn er veel geïnteresseerden. Het filmfestival is dit jaar door meer dan 300.000 filmliefhebbers bezocht. En niet alleen door het excentrieke filmpubliek die een film-, kunst- of mediastudie volgt. Er kwamen ook mensen op af die geïnteresseerd waren in de films omdat het gemaakt is in hun land van herkomst of door iemand die daar vandaan komt. Anderen bezochten het festival gewoon als een leuk dagje uit. BelindoMag kwam bijvoorbeeld een stel tegen dat het festival bezocht met kaartjes die ze kregen als verjaardagscadeau. “Wij houden erg van films en daarom vond onze zoon het leuk om twee tickets voor dit festival te geven voor mijn verjaardag,” zo verklaarde een van het stel.

Natuurlijk was Indonesië ook weer aanwezig op dit festival met maar liefst vier films: “Another Trip to the Moon” of “Menuju Rembulan” (Ismail Basbeth), “Siti” (Eddie Cahyono), “Waiting for News”, oftewel “Menunggu Kabar” (Yandy Laurens) en “Lonely Wolf” oftewel “Pendekar Kesepian” (Yusron Fuadi). Vier zeer interessante, maar heel verschillende films: elk van deze had bijvoorbeeld een ander genre, tijdsduur en thema. Helaas kon BelindoMag slechts een van de vier films bijwonen (lees onze filmrecensie Another Trip to the Moon). Wat vaststaat, is dat BelindoMag de 45e editie van het IFFR, dat plaatsvindt van 27 januari tot en met 7 februari 2016, zeker niet zal missen! (Valerie Krul)

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply