Indisch Zwijgen: kunstenaars ontdekken een lang verzwegen identiteit

0

Veel derde generatie Indische mensen in Nederland weten weinig of niet van de afkomst van hun grootouders die uit Nederlands-Indië kwamen. Voor Sven Peetom en Juliette Dominicus is dit de realiteit. Het onderwerp identiteitswortels werd zelfs nooit besproken binnen hun familie, alsof ze in stilte werden achtergelaten.

Gezien het belang van het vinden van een eigen identiteit, werken Sven en Juliette aan een film genaamd Indisch Zwijgen. Deze film volgt de reis van 3 Indische jongeren die elk hun familiegeschiedenis opsporen, niet alleen om de geschiedenis van hun familie-erfgoed te ontdekken, maar ook de verzwegen aspecten van de koloniale geschiedenis van Nederlands-Indië.

In de documentaire zullen de volgende artiesten te zien zijn: spoken-words artiest Amara van der Elst, DJ en beeldend kunstenaar Mei Oele en danser Jonathan van Slooten.

De filmproductie wordt gedeeltelijk gerealiseerd door donateurs via https://cinecrowd.com/indisch-zwijgen. Als u geïnteresseerd bent om te doneren, klik dan op de link.

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply