Indonesië en Nederland twee van de meest genereuze landen in de wereld

0

Volgens een recente enquête van een Britse liefdadigheidsinstelling zijn Indonesië en Nederland twee van de meest genereuze landen in de wereld.

De Charities Aid Foundation (CAF) gaf aan dat Nederland op de zesde positie staat van de 146 landen, gevolgd door Indonesië.

De twee landen bereikte de top 10 van de World Giving Index 2012, een studie die de vrijgevigheid van landen meet op basis van hun ‘geef gedrag’, zoals het doneren van geld aan een goed doel, het doen van vrijwilligerswerk en het helpen van vreemden.

De World Giving Index 2012 was samengesteld met de verzamelde gegevens van meer dan 155.000 mensen gedurende 2011.

Australië noteerde de hoogste plaats dit jaar met een score van 60%. Ierland (60%), Canada (58%), Nieuw Zeeland (57%) en de Verenigd Staten (57%) maken de top 5 compleet. Deze landen scoorden hoog op basis van monetaire donaties.

In de onderstaande lijst valt op te merken dat de positie van Indonesië zelfs hoger is dan landen met een betere economische positie, zoals Engeland, Denemarken, Hong Kong en Finland. Deze feiten bewijzen dat ondanks Indonesië nog steeds een ontwikkelingsland is, het momenteel grote stappen vooruit maakt en verder zal bijdragen aan de rest van de wereld.

Dit is de top 20 van de meeste genereuze landen in de wereld:

1. Australië
2. Ierland
3. Canada
4. Nieuw Zeeland
5. Verenigde Staten
6. Nederland
7. Indonesië
8. Engeland
9. Paraguay
10. Denemarken
11. Liberia
12. Iran
13. Turkmenistan
14. Qatar
15. Sri Lanka
16. Trinidad en Tobago
17. Finland
18. Filippijnen
19. Hong Kong
20. Oman

 

Bron: Kompas.com & cafonline.org

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply