Indonesische Diaspora en Indonesia Satu bereiden lunch voor SBY

0

Op 20 september 2014 heeft de Culinary Task Force van het Indonesische Diaspora Netwerk Nederland samen met Indonesia Satu, een team van Indonesische chefkoks, een lunch bereid voor de voormalige president Susilo Bambang Yudhoyono en zijn vrouw tijdens hun bezoek aan Lissabon.

De Culinary Task Force leiders, Renu Lubis en Renske Welsarie , hebben de taak gekregen om de Indonesische keuken te promoten in Europa. Dit initiatief wordt ondersteund door Indonesia Satu, bestaande uit chefkoks Gentur Respati, Eduard Roesli, Didi Han, Detty Janssen en Ida Rosanti.

Het menu dat voor de Indonesische president en zijn delegatie werd bereid zag er als volg uit:
– Als amuse diverse stukjes groenten (tinutuan) en een tofoe omelet.
– Het voorgerecht bestond uit een salade met ayam tangkap (een kipgerecht uit Aceh). Dit werd gereserveerd met een padron peper gevuld met gegrilde tempe en komkommer jelly.
– Voor het hoofdgerecht werden twee kooktechnieken gepresenteerd: gestoofde geitenvlees (tongseng) verpakt in kool en gebraden lamsfilet gekookt met venkel, tomaten en rozijnen in tongseng saus.
– Het nagerecht was een millefeuille gevuld met crème légère en gegrilde tape, kokos, palm suiker, jackfruit confit, kaneel en een lawang bloem. Dit gerecht werd geserveerd met zoete zwarte granita thee met espuma van kokosmelk.

Indonesische Diaspora Netwerk Nederland en Indonesia Satu bereiden lunch voor de presidentIndonesische Diaspora Netwerk Nederland en Indonesia Satu bereiden lunch voor de presidentIndonesische Diaspora Netwerk Nederland en Indonesia Satu bereiden lunch voor de president

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply