Indonesische film The Raid komt naar Nederland

0

Het gerucht blijkt waar te zijn. De langverwachte Indonesische film, The Raid: Redemption (Serbuan Maut) komt eindelijk naar Nederland om onze gretige actiefilm liefhebbers tevreden te stellen.

De film vertelt het verhaal van een 20 koppige SWAT team dat in een appartementencomplex gevangen raakt. Deze wordt gerund door een beruchte drugsbaron, twee Indonesische martial art (Pencak Silat) moordenaars en een groot team van gewapende milities.

De film, geschreven en geregisseerd door de in Welsh geboren Gareth Evans, werd in maart 2012 wereldwijd uitgebracht en heeft sindsdien de wereld bestormd. Time Magazine heeft het in hun lijst “20 Movies to Look Out For in 2012” opgenomen en slaagde erin om prijzen, zoals de Midnight Madness Award op het Toronto International Film Festival (2011), de Dublin Film Critics Circle Beste Film, de Publieksprijs op het Jameson Dublin International Film Festival (2012) en ook Sp!ts Silver Scream Award op het Imagine Film Festival in Amsterdam (2012) te winnen. The Raid is Indonesisch trots en vreugde geworden.

De vertoning van snel opvoerende traditionele Indonesische martial art Pencak Silat biedt de film volop actie en adrenaline-pompende film. The Raid: Redemption zal te zien zijn in de Nederlandse bioscopen vanaf 28 juni 2012.

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply