Indonesische gemeenschap in Nederland heet Ahok welkom

0

De komst van de gouverneur van Jakarta, Basuki Tjahaja Purnama, ook wel bekend als Ahok, werd warm onthaald in Nederland.

Op zijn eerste dag in Nederland (maandag 20 september 2015) nam hij de gelegenheid een bezoek te brengen aan de Indonesische Ambassade in Den Haag om de Indonesische gemeenschap en de aanwezige lokale pers te ontmoeten. Honderden mensen uit verschillende steden in Nederland hadden het nieuws over zijn komst opgevangen (voornamelijk via social media) en grepen de kans om hem face-to-face te ontmoeten. Er werd een vraag-en-antwoord-sessie gehouden tussen Ahok en leden van de Indonesische gemeenschap, met als moderator Charge d’Affaires Ad Interim van de Indonesische Ambassade, Ibnu Wahyutomo. Tijdens de dialoog werd de aula van de ambassade gevuld met grapjes en gelach, en werd er een scala aan minder en meer urgente kwesties besproken, van de transparantie over budgetten tot de infrastructuur van het land.

Ahok bezoekt Nederland van 19 tot en met 23 september 2015 op uitnodiging van Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam. Hij gaat samen met zijn team de droogleg- en gasboorprojecten bestuderen die succesvol zijn uitgevoerd in Nederland, en bekijkt in hoeverre dit in Indonesië kan worden toegepast.

 

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=jxw3B1ELUmo&feature=youtu.be[/youtube]

 

Foto & video: Detty Janssen & Adi Zitter

 

 

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply