Indonesische keuken volgens CNN wereldwijd het beste eten

0

Iedereen heeft een eigen smaak en lievelingseten. Favoriet bij veel mensen is de Italiaanse keuken, maar zelfs de pizza staat niet in de top 20 van lekkerste gerechten. Volgens een onderzoek van CNN onder toeristen staat de Indonesische keuken bovenaan de lijst van ‘s werelds beste ‘street food’.

De Indonesische keuken heeft een rijke verscheidenheid aan heerlijke gerechten, daarom is de Indonesische keuken wereldwijd geliefd, ook bij beroemdheden. Zo gaat bij president Obama een Indonesische maaltijd er regelmatig in. Een van Obama’s favoriete gerechten is bakso (Indonesisch gehaktballetjes).

Toeristen die in Indonesië zijn geweest zullen niet snel de authentieke smaak van de Indonesische keuken vergeten. Doordat elke regio in Indonesië haar eigen karakteristieke gerechten heeft, is het moeilijk voor de toeristen om een favoriete Indonesische maaltijd te hebben. Het onderzoek van CNN, waaraan meer dan 35.000 mensen over de hele wereld hebben deelgenomen, heeft uiteindelijk rendang als beste eten in de wereld gekozen, gevold door nasi goreng en de Japanse sushi. Andere populaire Indonesische gerechten zijn bakso, saté, sup buntut en siomay. Een aantal van deze heerlijke gerechten hebben internationaal al naam gekregen doordat het geserveerd wordt als vliegtuigmaaltijd, in restaurants en sterrenhotels over de hele wereld. (Esma Abaddi)

Top 20 beste ‘street food’ volgens de CNN lezers:

1. Rendang, Indonesië
2. Nasi Goreng, Indonesië
3. Sushi, Japan
4. Tom yam goong, Thailand
5. Pad thai, Thailand
6. Som tan, Thailand
7. Dim sum, Hong Kong
8. Ramen, Japan
9. Peking duck, China
10. Massaman curry, Thailand
11. Lasagna, Italië
12. Kinchi, Korea
13. Chicken rice, Singapore
14. Saté, Indonesië
15. Ice cream, Verenigde Staten
16. Kebab, Turkije
17. Gelato, Italië
18. Croissant, Frankrijk
19. Green curry, Thailand
20. Pho, Vietnam

(verschillende bronnen)

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply