Indonesische Kunstenaar maakt Batik Versie van Schilderijen Van Gogh

0

Door: Valerie Krul

Indonesische kunst ontmoet Nederlandse kunst: Ajanis Maliki, een batik kunstenaar, maakt batik versies van schilderijen van de wereldberoemde Hollandse meester, Vincent van Gogh.

Maliki heeft met batik zijn eigen interpretatie gemaakt van twee van Van Gogh’s beroemdste schilderijen: De Sterrennacht en Portret van Joseph Roulin. Beide creaties worden gedomineerd door een oranjebruine kleur, wat verschilt van het origineel dat wordt gedomineerd door blauw. Deze werken waren te zien tijdens de tentoonstelling Gelar Batik Rakyat 2015 in het Taman Mini themapark in Oost-Jakarta.

Volgens Ajanis Maliki lijken de patronen en het felle kleurgebruik in Van Gogh’s schilderijen namelijk op die van batik uit Pekalongan en Madura. Bovendien heeft Van Gogh’s grove schilderstijl veel gemeen met de Madura batik, want deze batikstijl bevat grovere lijnen vergeleken met andere batikstijlen.

Naast het creëren van batik versies van wereldberoemde kunstenaars als Van Gogh, Rembrandt, Michelangelo en Picasso, heeft deze creatieve batik kunstenaar ook een eigen kledinglijn genaamd Berbatique. (VK)

 

Bron: jakartaglobe.com, beritasatu.com

 




SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply