Indonesische Schrijver Sitor Situmorang Overleden in Apeldoorn

0

Sitor Situmorang, een vooraanstaande Indonesische schrijver, is op zondag 21 december 2014 overleden. De ideeën en werken van Sitor maken hem een invloedrijk figuur in de Indonesische literatuur.

Hij begon zijn carrière als journalist bij de krant Suara Nasional (1945) en vervolgens bij de krant Waspada (1947). Sitor besloot daarna om literaire werken te gaan schrijven. Deze vielen in de prijzen, waaronder zijn collectie van korte verhalen genaamd “Pertempuran dan Salju di Paris” (Strijd en Sneeuw in Parijs) in 1956 en zijn gedichtenbundel “Peta Perjalanan” (Reiskaart) in 1977. Hij was ook een prominent lid van de LEKRA (het Instituut voor Volkscultuur), dat nauwe banden had met Soekarno, de eerste president van Indonesië. Bovendien behoorde Sitor tot de “Generatie ‘45” schrijvers in Indonesië en was nog actief bezig met schrijven tot aan zijn 85-jarige leeftijd.

Sitor Situmorang is geboren in Harianboho, Noord-Tapanuli, in Noord-Sumatra te Indonesië op 2 oktober 1923, en overleden op 91-jarige leeftijd in Apeldoorn, waar hij met zijn vrouw woonde. (Valerie Krul)

 

Bron: Jakartapost

Foto: Wikipedia.org

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply