Indonesische voedselproducten populair tijdens Horecava 2016

0

De positie van Indonesische voedingsmiddelen lijkt steeds sterker te worden in Europa. Dit blijkt ook uit de aanwezigheid van het Indonesië Paviljoen tijdens de Horecava, de nationale beurs voor de Nederlandse voedselindustrie in de Amsterdam RAI, dat plaatsvond van 11 tot en met 14 januari 2016. Het Indonesië Paviljoen is een initiatief van het ministerie van Handel van Indonesië en de Indonesische Ambassade in Den Haag. Volgens Rinaldi Agung Adnyana, de handelsattaché van Indonesië, heeft de deelname van Indonesië aan dit evenement het doel om Indonesische producten van hoge kwaliteit op de Europese markt te promoten.

Niet alleen de Indonesische producenten zoals Nuts+Nuts, Cocogreen, Enviplast, TPS Food en PT. Arta Satu Dunia – Arsana waren van de partij, maar ook importeurs van Indonesische producten, zoals Nivo, Kopi Dua en Fish Tales. Naast het verbeteren van de samenwerking tussen de Indonesische regering en de importeurs, zal dit evenement naar verwachting ook de importeurs helpen hun producten te verbeteren. Indonesische producten zullen dan beter de consument bereiken en zo breder bekend worden, uit meer varianten bestaan en voldoen aan de behoeften van de Europese markt en niet alleen aan de Nederlandse.

Tijdens dit vier dagen durende evenement werden er kookdemo’s en presentaties gehouden door een team van Indonesische chef-koks uit Nederland en België. Dankzij hen konden vele creatieve en heerlijke gerechten uit het archipel worden gepresenteerd aan en gegeten door bezoekers, van rendang en noedels, tot soto ayam.

Gedurende de vier dagen, werd het Indonesië Paviljoen bezocht door belangrijke gasten van groothandelaren en distributeurs tot grote importeurs. Vele gasten waren vol lof over het Indonesië Paviljoen, zoals de Nederlandse celebrity chef-kok, Danny Jansen (24Kitchen) en chef-kok Klaas van Winsen (Kookerij Culinary College). Luuk Scholten, general manager van Horecava, was van mening dat Indonesië grote potentie heeft om door te dringen tot de Europese markt door de onderscheidende producten en doordat het een groot rijk land is met vruchtbare grond. Als vertegenwoordiger van de Horecava, hoopt Luuk dat Indonesië volgend jaar weer zal deelnemen en de beste producten zal blijven leveren.

 

Bron: Detty Janssen

Meer info: pavilionindonesia.eu

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply