Indonesische Wetenschapper Creëert Wijn van Durian

0

Er is goed nieuws voor degenen die altijd al de smaak van durian wilden proeven, maar op de een of andere manier zijn afgeschrikt door de geur. Fransisca Taniasuri, een Indonesische studente aan de Nationale Universiteit van Singapore, zal binnenkort de nieuwsgierigheid van deze mensen tevreden stellen met haar uitvinding van ’s werelds eerste durian wijn.

Ze is er zeker van dat de wijn – gemaakt van 100 procent durian – niet zoals de vrucht zal ruiken. Taniasuri’s proces van durian wijn maken begint met een gesteriliseerde mix van water en durian vruchtvlees. Dit wordt gedurende 20 minuten gepasteuriseerd in een waterbad op 60 graden. Vervolgens laat ze het gedurende 28 dagen vergisten met een startercultuur. Het resultaat is een witte durian wijn met een alcoholpercentage van 6% dat vrijwel geheel verlost is van de welbekende geur van de vrucht.

De wijn is nog niet goedgekeurd voor commerciële productie, maar als het eenmaal zover is, is Taniasuri ervan overtuigd dat zelfs durian-haters ervan zullen genieten.

 

Bron: kompas.com

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply