Inspirerende Opening van de INYS

0

Ongeveer anderhalf jaar nadat het idee van de Indonesia Nederland Youth Society (INYS) was ontstaan, vond afgelopen zaterdag 19 oktober 2013 de officiële opening plaats op de Indonesische ambassade in Den Haag. Rennie Roos, de oprichter van de INYS, opende de ceremonie waarbij zo’n 150 gasten met een goede mix van jong en oud, Nederlands en Indonesisch, aanwezig waren.

Het doel van de INYS is de relatie tussen Indonesië en Nederland verbeteren door het bouwen van een relatie tussen Nederlandse en Indonesische jongeren. De opening was gevuld met inspirerende sprekers van zowel de Nederlandse als Indonesische zijde. Aanwezigen waren onder andere functionarissen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, stafleden van de Indonesische ambassade, (bestuurs)leden van de INYS, academici, professionals en afgevaardigden van de Indonesische studentenvereniging PPI.

Het programma gaf de gasten de mogelijkheid met elkaar te netwerken tijdens de pauzes. Om het netwerken tussen de verschillende groepen te stimuleren, had de organisatie naamkaartjes met verschillende kleuren gemaakt: groen voor studenten, geel voor young professionals en paars voor uitgenodigden. Ook kreeg men op basis van de Nederlandse of Indonesische achtergrond een aparte kleur. Iedereen kreeg de taak om met iemand, met een andere kleur naamkaart, te netwerken, ideeën en visitekaartjes uit te wisselen. Uiteindelijk voldeden de meeste gasten ook aan deze taak.

 

INYS opening

Gasten die de opening van de INYS bijwoonden bij de Indonesische ambassade in Den Haag

Nadat Rennie zijn openingsspeech had gedaan, gaven de heer Witjaksono Adji, Charge D’Affairs van de Indonesische ambassade, en mevrouw Marissa Gerards, de Assistent Directeur-Generaal voor politieke betrekkingen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken een welkomstwoord. De ceremonie van het slaan van de gong maakte de opening officieel.

Het programma bestond verder uit twee inspirerende sessies: Educatie en Young Professionals. Ina Tjandrakesuma, senior docent van de studie Trade Management Asia aan de Hogeschool van Rotterdam, en prof. dr. David Henley, professor van Hedendaagse Indonesische Studies aan de Universiteit van Leiden, deelden hun visie over Indonesië en gaven de mogelijkheden aan om Indonesisch gerelateerde studies in Nederland te volgen. (Indonesische) young professionals in Nederland kregen ook de mogelijkheid om hun verhaal te delen. Het was vooral inspirerend om te horen dat Mira Sumanti, als student naar Nederland gekomen nadat ze de middelbare school in Jakarta afgerond had, na haar studie een vaste baan bij Adidas in Nederland vond en een flat kon kopen in Amsterdam.

Het slaan van de gong door de heer Witjaksono Adji, Charge D’Affairs van de Indonesische ambassade, en mevrouw Marissa Gerards, van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken

Rennie Roos samen met de heer Witjaksono Adji, Charge D’Affairs van de Indonesische ambassade, en mevrouw Marissa Gerards van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken tijdens het slaan van de gong

Naast informatie over educatie en carrière mogelijkheden voor young professionals, was er ook ruimte voor culturele optredens. Jilly Knol, Miss Indonesisch 2013, gaf een Javaanse dansoptreden, Manuela Biesheuvel van So You Think You Can Dance danste een spectaculaire fusion Indonesian dance en de groep Leine Roebana liet een stukje zien van hun verbazingwekkende Ghost Track show. De laatst genoemde is een fantastische dansshow die momenteel vertoond wordt in verschillende theaters in Nederland tot 13 december 2013.

In het kort was de opening zeer goed georganiseerd, met een goed gevuld programma van inspirerende sprekers, mooie optredens en een juiste mix van gasten, wat het netwerken met de juiste intenties mogelijk maakte. Complimenten aan de organisatie en we zullen in de toekomst zeker nog veel horen van de INYS! (HN)

 

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply