Interview met Denada: Tussen Dangdut en het eten van poffertjes

0

Met veel passie en sensatie. Dat zijn de gepaste woorden om Denada’s optreden op de Pasar Malam Indonesia een paar dagen geleden op het Malieveld in Den Haag te omschrijven. Het publiek was erg onder de indruk van de zangeres, gehuld in haar strakke gouden Balinese klederdracht, met haar sensuele bewegingen op het ritme van haar Dangdut nummer. Ze is een absolute publiekstrekker.

BelindoMag kreeg het voor elkaar om haar te kunnen spreken net voordat ze ingeroosterd was om op te treden. Tijdens het interview werd er continu gelachen en gaf ons genoeg tijd om haar open en vriendelijke persoonlijkheid te zien.

• Welkom in Holland. Is dit je eerste keer hier? Hoe vind je het tot nu toe?
Holland is geweldig en ik houd van de mensen hier. Dit is mijn derde optreden in Holland. Hiervoor trad ik op bij lokale Indonesische evenementen. De eerste keer dat ik optrad was met mijn moeder [Emilia Contessa].

• Wat vind je het leukste van de Nederlanders of Holland in het algemeen?
Ik houd ervan dat ze dicht bij de Indonesiërs staan. Bijvoorbeeld, veel Nederlanders komen naar de Pasar Malams. En veel van hen spreken ook Bahasa Indonesia. Ik houd vooral van poffertjes.

• Heb je ooit hutspot geprobeerd?
Nee, daar heb ik nooit van gehoord. Stuur me maar het recept. [gelach]

• Waar heb je nog meer opgetreden buiten Holland?
Dankzij mijn beroep treed ik over de hele wereld op. Ik houd vooral van optreden in de US, in California. Er is daar ook een grote Indonesische samenleving.

• Wat heb je de laatste tijd allemaal gedaan?
Ik ben eigenlijk net getrouwd in februari.

• Geweldig. Gefeliciteerd. Waar ben je naartoe gegaan met je huwelijksreis?
Ik ben naar Nieuw Zeeland gegaan. Het was echt heel mooi. Het was jammer dat ik niet lang kon blijven.

• Wie is je grootste inspiratie op muzikaal gebied?
Mijn moeder. Zij was een groot artiest die altijd experimenteerde met verschillende soorten muziek. Ik volg haar in haar voetstappen. Van rap artiest tot R&B artiest en nu als Dangdut artiest. En ik kan haar vertrouwen op het geven van de beste adviezen en terugkoppelingen.

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply