Interview met Re-Play: Optreden in Jakarta

0

1. Ik hoorde dat je net terugkomt na een optreden uit Indonesië. Welkom thuis! Heb je nog last gehad van een jetlag van de reis?
Ja, dank je wel, ik kom inderdaad net terug uit Indonesië waar ik met Re-Play vier concerten mocht geven. We zijn enkele dagen verder, dus ben intussen gelukkig al van mijn jetlag bekomen. Het hielp ook wel dat ik bijna de hele reis van 15 uur heb geslapen. Ik werd alleen wakker om te eten…haha

2. We hoorden geweldige en positieve geluiden vanuit Indonesië over jullie optreden. Ik neem dus aan dat het goed ging?
Het ging inderdaad erg lekker. We waren er vorig jaar voor het eerst en het is de mensen daar zo goed bevallen dat ze ons dit jaar weer hebben uitgenodigd. De verwachtingen waren hooggespannen en we hebben het publiek niet teleurgesteld.

3. Is dit Re-Play’s eerste optreden in Indonesië?
Het was dus de tweede keer dat we naar Indonesië afreisden. Vorig jaar november hebben we er drie concerten gegeven. De vierde werd afgelast door vulkanische activiteiten bij Yokyakarta…Dat hebben we dit jaar goedgemaakt..

4. Wat vond je van Indonesië? Had je ook nog wat vrije tijd en heb je nog wat sight seeing gedaan? Zag nog wat leuke party pics op je Facebook ;-p
Haha…ja. We hadden eerlijk gezegd deze keer best een strak schema omdat we ook naar verschillende plaatsen moesten vliegen. Vrije tijd had je echt nodig om even uit te rusten. Ik heb echter wel moeite gedaan om tenminste 1 avond te gaan stappen in Jakarta met friends. Ik vond het zonde om helemaal aan de andere kant van de aardbol alleen maar in hotels en vliegtuigen door te brengen…;)
Verder hebben we onderweg natuurlijk heel wat moois gezien van het landschap. Ik vind Indonesië een erg mooi land en de mensen zijn er erg vriendelijk. Vorig jaar hadden we meer tijd en zijn we naar verschillende bezienswaardigheden gebracht waaronder de kretek fabriek/museum in Surabaya..was very impressive.

5. Je bent vast al bekend met de Indonesische keuken, maar welk gerecht heb je er voor het eerst geprobeerd en is je favoriet?
Ik heb de gewoonte om in elk land waar ik kom aparte gerechten of dranken die typisch zijn te proberen. Zo heb ik in Marokkoo koeiehersensoep gegeten, slakken in Frankrijk, Vlaamse friet in België, Cajun food in Amerika, een gerecht in Israël waarvan ik de naam niet kon uitspreken. Koeien ingewanden op de Antillen, bloedworst in Suriname etc etc. Ben in Indonesië niet veel verder gekomen dan een avocado juice. Verder erg lekker eten maar niet iets wat ik nog niet kende of heel erg apart was.

6. Ik zag dat jullie een korte track in het Indonesisch (“Selamat Malam”) hebben gezongen. Betekent dit dat we een volledige Indonesische track gaan horen of wellicht een samenwerking met een lokale muzikant ergens in de toekomst om meer Indonesische fans tevreden te houden?
Aaahh..iemand heeft haar huiswerk gedaan…;). We hebben inderdaad een korte acapella in het Indonesisch gedaan. Die voerden we ook bij elk concert uit wat hele leuke reacties uitlokte bij het publiek. We hebben ook speciaal voor Indonesië twee Engelstalige tracks opgenomen die daar gedraaid werden. We sluiten niks uit hoor…..voor leuke dingen staan we altijd open…dus wie weet wat we in de toekomst gaan doen.

7. Wat wordt de volgende internationale bestemming voor Re-Play?
Voor dit jaar zijn er geen plannen om nog weg te gaan…we hebben dit jaar al Suriname en dus Indonesië gehad. We gaan ons nu bezighouden met optredens in Nederland en werken in onze studio waar we bezig zijn met nieuwe nummers . Verder gaan we ons ook bezighouden met onze nieuwe theatershow die eind volgend jaar weer gaat beginnen. Komend jaar zullen we vast wel weer naar Suriname of een nadere exotische bestemming vliegen om daar op te treden.

8. Zijn er al plannen om terug te gaan en op te treden voor Indonesië?
Dat hangt van de organisatie in Indonesië af of ze ons weer uitnodigen dus dat moeten we nog altijd afwachten, maar ik hoorde al hele positieve geluiden over dat ze ons komend jaar weer willen hebben want ze vonden het weer erg goed!..;)

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply