Welkom in Nederland, Jokowi!

0

Op 18 – 22 april bezocht de Indonesische president Joko Widodo (Jokowi) vier Europese landen: Duitsland, Engeland, België en Nederland. Het bezoek was gericht om de samenwerkingsverbanden met de genoemde landen te versterken met name de economische sector.

Nederland zal de laatste staat zijn die Jokowi zal bezoeken. Tussen zijn drukke schema door, neemt hij de tijd om de Indonesische gemeenschap in Nederland te ontmoeten. Dit vond plaats op donderdag 21 april 2016 in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus, Scheveningen.

De Indonesische gemeenschap uit heel Nederland verzamelde zich voor het Kurhaus om Jokowi te verwelkomen. De menigte zong het Indonesische volkslied en voor het historische gebouw waren overal rode en witte vlaggetjes te zien. In het Kurhaus vond in 1949 de Ronde Tafel Conferentie plaats welke eindigde met de soevereiniteitsoverdracht tussen Indonesië en Nederland.

In de Jacob Pronk zaal kregen ongeveer 500 uitgenodigden de gelegenheid om de president te ontmoeten. Dit waren voornamelijk studenten, ondernemers, publieke figuren en journalisten. Kwesties zoals infrastructuur, deregulering van de overheid evenals het vermogen van Indonesië om te concurreren in de internationale arena werden besproken in de toespraak van de president. Tijdens de Q&A werden onder andere vragen gesteld omtrent onderwijs en de bilaterale betrekkingen tussen Indonesische en Nederlandse studenten.

Het presidentiële bezoek naar Nederland is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis voor beide landen. Waarom? Omdat Jokowi de eerste president is in 16 jaar die Nederland heeft bezocht. De laatste president die Nederland een (kort) bezoekje bracht, was de vierde Indonesische president Gus Dur.

 

Foto’s: BelindoMag, Aya Koetje & Darini Schaap

 

Jokowi in nederland Jokowi di BelandaJokowi in nederland Jokowi di BelandaJokowi in nederland Jokowi di BelandaJokowi in nederland Jokowi di BelandaJokowi in nederland Jokowi di BelandaJokowi in nederland Jokowi di BelandaJokowi in nederland Jokowi di BelandaJokowi in nederland Jokowi di Belanda

Jokowi in nederland Jokowi di Belanda

Jokowi in nederland Jokowi di Belanda

Jokowi in nederland Jokowi di Belanda

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply