Korte Documentaire: Angklung Eindhoven in Concert 2013

0

Angklung is een muziekinstrument uit West-Java dat gemaakt is van bamboe. Hoewel het gemaakt is van bamboe, is het instrument in staat om een levendig ritme en gevarieerd geluid te produceren wanneer meerdere angklungs tegelijk worden bespeeld. Vanwege de unieke klanken, heeft UNESCO het in 2010 erkend als cultureel erfgoed.

Er zijn vele pogingen om dit instrument meer bekendheid te geven in Nederland. Een van de initiatieven kwam van de groep Angklung Eindhoven. Deze groep werd opgericht in september 2010 en heeft meer dan 25 leden, bestaande uit studenten en de lokale gemeenschap in Nederland. Ze hebben al vele Angklung concerten gegeven bij diverse evenementen in Nederland, waaronder bij Pasar Malams.

Hieronder vindt u een korte documentaire over de concerten die georganiseerd zijn door de groep Angklung Eindhoven op 24 mei 2013. Tijdens het concert, getiteld Melodies of the World, brachten ze een prachtige uitvoering uit van verschillende muziekgenres van over de hele wereld, van klassiek tot modern.

Neem hieronder een kijkje achter de schermen van de voorbereidingen van het Angklung Eindhoven concert 2013.

 

Voor meer info: angklungeindhoven.com

Credits: Detty Janssen & Rolf Janssen, 2014 DJ’s Productions

 

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=wZzNrk5C34U&feature=youtu.be[/youtube]

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply