Mini Indonesische Culinaire Wedstrijd

0

Voor de tweede keer werd de Indonesische Culinaire Wedstrijd gehouden en vond plaats op 15 november 2014 aan de Keizer Culinair Studio te Den Haag. Dit evenement werd door Indonediar georganisseerd in samenwerking met de Indonesische Ambassade in Den Haag. Daarnaast werd het ondersteund door Indonesia Satu en gesponsord door Garuda Indonesia, Jan van As, Sligro en Choi Kee. Dit keer had de wedstrijd het thema “authentiek, gezond en organisch” met als doel de creatieve kookkunsten van de deelnemers te stimuleren en tegelijkertijd de orginele smaak van het eten te behouden. Daarnaast was het de bedoeling dat de zeven deelnemers kennis namen van de voordelen en het bewerken van de gezonde Indonesische gerechten.

De deelnemers Cisca Suxma, Ernest Graaff, Rachma Zaenuddin, Mike de Groot, Stephen de Ruyter, Sundush Bajri en Indrawaty Verwey werden gevraagd om de gerechten binnen vier uur te presenteren. De wedstrijd werd verdeeld in twee rondes. In de eerste ronde moesten de deelnemers een visgerecht bereiden, terwijl in de tweede ronde de deelnemers gevraagd werden om een Indonesisch ​​menu te bereiden met een ‘geheim’ ingrediënt dat door de jury werd gekozen.

De jury stond onder leiding van Agus Hermawan, een top-chef uit Indonesië woonachtig in Nederland en ambassadeur van de 30 Indonesische Culinaire Iconen, en werd bijgestaan door Benno R. Renaud, Detty Janssen en Mike Richter. De jury besloot om Cisca Suxma de eerste prijs te geven: een wedstrijdbeker van de Indonesische Ambassade en een vliegticket Amsterdam-London van Garuda Indonesia. Ernst Graaff won de tweede prijs en mocht een wedstrijdbeker van de Indonesische Ambassade in ontvangst nemen.
(Detty Janssen)

 

Mini Indonesische Culinaire Wedstrijd photo gallery.

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply