Miss World Muslimah 2014 Verkiezing in Indonesië

0

Het evenement Miss World Muslimah-verkiezing (Pemilihan Ratu Muslimah Dunia in het Indonesisch) wordt sinds 2011 jaarlijks gehouden. Aan deze missverkiezing mogen alleen moslima’s meedoen, die in hun dagelijks leven een hoofddoek dragen en tussen de 18 en 27 jaar zijn. Bovendien is de officiële klederdracht van deze wedstrijd niet een bikini, maar lange bedekkende kleding en een hoofddoek. Dit event laat zo zien dat islamitische mode zeker ook divers, mooi en fashionable kan zijn.

De Miss World Muslimah-verkiezing werd door de initiatiefneemster Eka Shanty gepresenteerd als “het islamitische antwoord op de [westerse]Miss World-verkiezing”. Maar dit evenement is niet alleen maar een schoonheidswedstrijd, maar ook een wedstrijd waarin wordt getest wat hun opvattingen zijn over islam en de moderne wereld, en hoe zij de heilige verzen van de Koran reciteren. De deelneemsters kunnen als positieve rolmodellen dienen voor moslimvrouwen over de hele wereld.

Dit jaar werd de finale van de Miss Muslimah World-verkiezing gehouden op 20 november in Yogyakarta bij de beroemde Prambanan tempel. Aan de finale namen 18 finalisten uit verschillende landen en met beroepen als docent, dokter of computerdeskundige deel.

De winnares van deze missverkiezing is een Tunesische dame, Fatma Ben Guefrache, is 25 jaar en een computerdeskundige. De winnares ontving een gouden horloge, een gouden dinar en een umrah (kleine bedevaart).(Valerie Krul)

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply