Museum Ullen Sentalu de Beste van Indonesië

0

Een plek die je moet bezoeken wanneer je in Yogyakarta bent: Museum Ullen Sentalu. Volgens Trip Advisor, een van de meest toonaangevende websites, is dit museum dat gelegen ligt op een helling van de Merapi vulkaan, de beste van heel Indonesië.

In Museum Ullen Sentalu wordt, naast de vele Javaanse kunst- en cultuurcollecties, ook historisch erfgoed van het Mataram koninkrijk tentoongesteld.  Van traditionele muziekinstrumenten, schilderijen, foto’s, batik doeken tot brieven kunnen hier worden bekeken.

Een van de andere attracties van het museum is het bouwconcept dat mens en natuur samenbrengt. Je kunt hier een groep van grote bomen bezichtigen die rondom het museum lijken te zijn gewikkeld. Bovendien nemen de gidsen je mee terug naar het verleden met een verscheidenheid aan interessante en informatieve verhalen over het leven van de Javaanse adel. Daarnaast zullen de uitstalling, verlichting en serene koelte van het museum bijdragen aan de mystieke sfeer die het museum omringt.

Het Ullen Sentalu museum is een particulier museum dat momenteel wordt beheerd door de Ulating Blencong Foundation. Dit museum is opgericht in 1994 en werd officieel ingehuldigd op 1 maart 1997. De woorden “Ullen Sentalu” vormt zelf een acroniem  van het Javaanse ‘Ulating Blencong Sejatining Taraning Lumaku’ dat zoiets als ‘het Licht van het Leven voor de Menselijke Reis’ betekent.

 

 

Bron: Tribunnews.com

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply