Nederland helpt Indonesië met verduurzamen

0

Door: Valerie Krul

De klimaattop COP21 van het UNFCCC, dat plaatsvond tussen 30 november – 11 december 2015 in Parijs, heeft geresulteerd in een samenwerking tussen Nederland en Indonesië. Er is namelijk besproken dat Nederland en Indonesië gaan samenwerken aan duurzaamheid in Indonesië.

Volgens de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Sharon Dijksma, kunnen Nederlandse bedrijven meer doen met hun expertise om oplossingen te bieden voor de wereldwijde klimaatproblematiek, waaronder in Indonesië. Nederlandse bedrijven kunnen Indonesië bijvoorbeeld helpen met het aanpakken van de waterproblematiek en met de verwerking van afval. Dit zijn zaken waarin Nederland uitblinkt, aldus de staatssecretaris.

Tijdens de klimaattop hebben premier Mark Rutte en president Jokowi afspraken gemaakt over twee zaken, namelijk de ontwikkeling van Deep Seaport (een duurzame diepzeehaven) en het project NCICD (National Capital Integrated Coastal Development). De laatstgenoemde heeft als doel Jakarta beter te beschermen tegen overstromingen, onder meer door het bouwen van een enorme zeewering voor de kust van Jakarta.

Daarom komt er in 2016 een zogeheten “klimaatmissie”: premier Rutte zal dan met een team van experts en medewerkers van de Rotterdamse haven een bezoek brengen aan Indonesië om de mogelijkheden van deze samenwerking te verkennen.

 

Bron: nu.nl, setkab.go.id, indonesia-investments.com

 

 
SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply