Nederlandse kok maakt video recept van Balinese vissenkoppen soep

1

Bart van Olphen, een Nederlandse chef-kok en een expert op het gebied van visgerechten, heeft een video gemaakt waarin wordt getoond hoe je “Sup Kepala Ikan Bali” (oftewel Balinese vissenkoppen soep) bereidt. Deze video is op 25 september 2015 uitgebracht op zijn eigen Youtube-kanaal genaamd Bart’s Fish Tales. Vorig jaar nam zijn kanaal deel aan de FoodTube van Jamie Oliver dat 1 miljoen volgers heeft van over de hele wereld en een totaal van 12 miljoen pageviews realiseerde.

In de video, dat is opgenomen in Ubud op 20 juli van dit jaar, werkt Bart samen met de Indonesische sterrenchef Mandif Warokka. Hij is de eigenaar van Teatro Gastroteque in Seminyak, wat het eerste restaurant in Bali is met een Michelinster. Tijdens het bereiden van dit gerecht kregen Bart en Mandif hulp van Maxie Millian, Executive chef van het restaurant Teatro Gastroteque.

Voor de bereiding van de Balinese vissenkoppen soep, gebruikten Bart en Mandif lokale tonijn dat duurzaam gevangen is. Naast het internationaal promoten van Indonesische gerechten, heeft deze video het doel om te laten zien hoe je traditionele gerechten lekker kan maken met eerlijke ingrediënten.

De tweede video zal worden uitgebracht op 9 oktober 2015 en laat zien hoe je met lokale ingrediënten het gerecht “Tuna Sambal Matah” bereidt. Deze video zal worden opgenomen in het Blanco Renaissance Museum in Ubud.

 

Bron: Detty Janssen
SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply