Nederlandse Stichting zet zich in voor Indonesische Dorpskinderen

0

Door: Valerie Krul

Kinderen zijn de toekomst van het land. Dat realiseert de Nederlandse organisatie Al-Wali Foundation maar al te goed. Daarom wil zij de nieuwe generatie Indonesische dorpskinderen een gelijkwaardige kans geven op een mooie toekomst.

De Al-Wali Foundation is opgericht in 2014 door de twee Nederlandse studenten Çigdem Demir en Faisal Zahari. Zij kwamen op het idee om deze stichting op te richten nadat ze als begeleiders hadden gewerkt voor een internationaal project van Hogeschool Inholland. Hierdoor wilden zij zich gaan inzetten voor de toekomst en het onderwijs van dorpskinderen in de buurt van Kediri, Oost-Java. De naam ‘Al-Wali’ is een van oorsprong Arabisch woord dat ook in de Indonesische taal wordt gebruikt. Het betekent onder andere ‘voogd’, wat erg passend voor hun organisatie dat zich als voogd wil ontfermen over kansarme dorpskinderen in Indonesië.

De Al-Wali Foundation organiseert vrijwilligersprojecten in Indonesië, waar vrijwilligers een project kunnen uitvoeren ten behoeve van de dorpskinderen. Voordat de Al-Wali Foundation hun projecten voor lange termijn starten, bouwen ze eerst duurzame en liefdevolle vertrouwensrelaties op met de dorpelingen. Zo hopen zij het draagvlak en de resultaten van hun vrijwilligersprojecten te vergroten, en daarmee de kans op succes. De vrijwilligersprojecten van de Al-Wali Foundation vinden plaats in de zomer en duren ongeveer 1 maand. Vrijwilligers worden voor vertrek voorbereid op het project. Je kan ervoor kiezen om deel te nemen aan een bestaand project of er zelf een bedenken.

De vrijwilligersprojecten van de Al-Wali Foundation bieden niet alleen voordelen voor de dorpskinderen in Indonesië, maar ook voor de vrijwilligers zelf. Je zal het prachtige land, de vriendelijke bevolking, hun interessante cultuur en lekkere eten leren kennen, en tegelijkertijd meehelpen aan een betere toekomst. Het bied je de mogelijkheid een mooie maar ook zinvolle zomer mee te maken in het wonderschone Indonesië, en het is een goede aanvulling op je CV. Inschrijven voor het volgende vrijwilligersproject in de zomer kan nog tot in februari.

 

Meer info: al-wali.nlFacebook

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply