Nia Dinata’s films Arisan en Cau-bau-kan worden in Nederland vertoond

0

Schrijfster, regisseur en filmproducer Nia Dinata was aanwezig tijdens de openingsavond van de vertoning van haar films in het Haagse Filmhuis met als titel “Retrospective Nia Dinata’s Films”. De filmvertoningen zullen drie dagen duren vanaf 30 september tot en met 2 oktober aanstaande, georganiseerd door de Indonesische Ambassade in Den Haag in samenwerking met Rumah Budaya Indonesia.

Het openingswoord werd gehouden door de Charge d’Affaires ad interim van de Indonesische Ambassade in Nederland, de heer Ibnu Wahyutomo die liet weten de volgende vier Nia Dinata’s film te hebben gezien: Love for Share (2006), Cau-bau-kan (2002), Arisan! (2003) dan Arisan! 2 (2011). Dit evenement heeft mede het doel om de ontwikkeling van de Indonesische popcultuur bekend te maken onder het Nederlandse publiek.

Nia Dinata’s films Arisan en Cau-bau-kan worden in Nederland vertoond

Nia Dinata staat bekend als een gewaagde filmmaakster die gemarginaliseerde thema’s in Indonesie gebruikt zoals homoseksualiteit en polygamie. Daarnaast heeft ze de Kalyana Shira stichting opgericht, een non-profit organisatie die twee keer per jaar filmworkshops en masterclasses organiseert. Het doel van deze stichting is om films te gebruiken als middel om vrijheid van meningsuiting en gendergelijkheid te promoten.

Tijdens de openingsavond genoot het publiek van twee korte films: Kebaya Pengantin (2014) dan Chants of Lotus (2007). Tussen de twee filmvertoningen in werd er in de pauze een Indonesische cocktailparty gehouden. Indonesia Satu is er weer in geslaagd om de sfeer op te krikken met een heerlijk buffet van typische Indonesische hapjes zoals nasi bakar in bananenblad, tahu isi, rechthoekige lempers, pastei en bika ambon.

 

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply