Nieuw Spektakel bij het Lake Toba Festival 2013

0

Het lang verwachte Lake Toba Festival 2013 is afgelopen zondag begonnen en er worden duizenden mensen uit alle uithoeken van de wereld verwacht om deel te nemen aan dit jaarlijkse evenement.

Het zeven dagen durende evenement (8-14 september 2013) zal een uitgebreid programma hebben van muziek, kunst en ambacht, sportwedstrijden tot aan activiteiten die betrekkingen hebben op milieubehoud.

Tijdens een van de sportactiviteiten, de ‘World Super Swim’, zullen een aantal zwemmers van wereldklasse, zoals Thomas Lurz uit Duitsland en Spyridon Gianniotis uit Griekenland, om het kleine eiland Samosir in het midden van het Tobameer zwemmen. Dit heeft een totale afstand van 117,6 km!

Naast sport zullen er ook diverse culturele activiteiten gehouden worden, zoals het Batakse Sigale-gale carnaval en een zangcompetitie met maar liefst 1.000 deelnemers.

Een vierdaagse drumfestival met 17 percussie groepen uit Noord-Amerika, Afrika, Japan, Noord-Sumatra en andere delen van Indonesie, staat ook op het programma.

Het hoofd van de organisatie van het Lake Toba Festival 2013, Mangindar Simbolon, zei dat de ‘World Super Swim’ en het drumfestival twee nieuwe evenementen zijn dit jaar.

Het Lake Toba Festival 2013 zal plaatsvinden in het dorp Tuk-Tuk op het eiland Samosir, een groot vulkanisch eiland in het Tobameer, Noord-Sumatra. Dit meer staat bekend als het vijfde grootste meer ter wereld.

Kijk voor meer informatie op festivaldanautoba.com (http://www.festivaldanautoba.com/)

Bron: jakartaglobe.com

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply